„Návrat na místo činu je pokaždé super. Už jak jsem tu trénoval, vracely se mi vzpomínky. Těším se na sezonu, až se stadion zase zaplní do posledního místa a bude to jako dřív,“ sdělil Jenyš po vítězném zápase 2:0 nad Olomoucí.

Střelecky se mohl prosadit i před domácími fanoušky, ale zatímco v Třinci nezahálel, v duelu proti Hanákům orazítkoval tyč. „Vzpomněl jsem si na předchozí zápas, zkoušel jsem to stejně, ale nepadlo to tam. Nemůže se pokaždé zadařit,“ hlesl třiadvacetiletý útočník. „Na tréninku jsou brány posazeny teda líp,“ dodal s úsměvem na tváři.

Dobře ví, že ho čeká pořádná šichta. Chce si vybojovat místo v sestavě, což v kádru Komety není jednoduché. „Je to pro mě obrovská motivace, ale jsem rád, že tu můžu být a ukázat, co umím,“ pravil odhodlaně s tím, že nelítostnou konkurenci o pozici v základní sestavě vnímá. „Šikovných mladých kluků je v Kometě hodně. Jak se říká: Je to byznys. Na ledě bude ten, který bude hrát lépe,“ doplnil muž, jenž je na rvačku o flek zvyklý ze zámoří.

Brněnský rodák a odchovanec Komety Jakub Zbořil v dresu Bostonu Bruins v NHL
Cesta do sestavy Bruins je náročná, v jiném týmu bych NHL hrával, říká Zbořil

Za oceánem se pět ročníků proháněl po užší ledové ploše. Teď se zase učí širšímu placu. „Rozdíl to je, ale zvykám si docela rychle. Nějaký čas na něm trénuji, takže už to ani úplně nevnímám,“ poznamenal brněnský rodák.

Od toho si trenéři Komety slibují, že bude vynikat v tom, v čem je silný. „Jde o urostlého hráče, který bude platný v osobních soubojích. I když je tu už měsíc, stále si zvyká na širší kluziště. Věříme, že jeho výkony porostou“ řekl asistent kouče Brna Kamil Pokorný.

Kometa Brno - Olomouc 2:0

Třetiny: 2:0, 0:0, 0:0. Branky a nahrávky: 8. Mueller (Bartejs), 15. Kucsera (Bartejs). Rozhodčí: Čech, Čuňočka – Měkýš, Otáhal. Diváci: 3 088.

Kometa: Vejmelka – Baranka, Němec, Malec, Bartejs, Gulaši, Kowalczyk, Svozil – Zaťovič, Holík, Mueller – Orsava, Hruška, Kucsera – Jenyš, Kusko, Kratochvíl – Kunc.

Olomouc: Konrád – Dujsík, Vyrůbalík, Valenta, Švrček, Škůrek, Rutar, Hlaváč – Handl, Knotek, Klimek – Hecl, Nahodil, Káňa – Tomeček, Laš, Burian – Kořenek, Kolouch, Strapáč.