Pivovar otevírá brány už ve dvě hodiny odpoledne a hrnou se sem první stovky návštěvníků. „Chodíme na akce Starobrna často, protože se tu neplatí vstupné, přitom atmosféra je stejná jako na letních festivalech," říká Jana Dolejšová, která dorazila s kamarádkou.

Obě dívky si stíní rukou oči a na kabelkách mají pověšené mikiny. Počasí organizátorům přeje a návštěvníci si užívají jeden z posledních skutečně letních dnů v letošním roce.

Na hlavním pódiu v horní části pivovaru už hraje kapela Nebe. Diváci podupávají do rytmu, ale jejich pozornost je v tu chvíli u hloučku mužů v modrých tričkách postávajících za zábranou nedaleko pódia.

Zanedlouho má totiž začít křest a také autogramiáda všech hráčů extraligového týmu Komety. „Loňská sezona byla skvělá a k titulu už moc nechybělo. Aspoň, že jsme vyřadili Spartu. Přišel jsem si potřást rukou s kapitánem Leošem Čermákem a popřát klukům štěstí," svěřuje se Jiří Šmíd, který ani v horkém počasí nezapomněl doma modrobílou klubovou šálu.

Fronta před stolkem, kde se budou hráči za pár minut podepisovat se táhne sto metrů daleko. Netrpělivost fanoušků dokládá i skandování: „My chceme Kometu".

Na pódiu přibyl sud s pípou a na křest je asi o půl čtvrté odpoledne všechno připravené. Po schodech nastupují zástupci pivovaru a za bouřlivého potlesku a skandování se k nim připojí trenér Vladimír Kýhos a kapitán týmu Čermák. „Přinesli jsme Starobrnu něco jako poděkování za podporu v uplynulé sezoně. Pohár za druhé místo," oznamuje Kýhos a vytahuje krabici s pohárem. Ten se mu však vysmekne a spadne na pódium. „Je vidět, že něco vydrží," dodává, když ho nepoškozený zvedne.

Pak už je na řadě křest. Kmotři dresu dostanou půllitr extra chmeleného ležáku Drak, kterým nový dres důkladně zmáčí. „Na výrobě této speciální várky se hráči Komety podíleli a pomáhali sládkovi. V prodeji bude od poloviny září," upozorňuje moderátorka.

Diváci mohou na obří obrazovce sledovat několikaminutové video, které spolupráci Komety a Starobrna při výrobě piva ukazuje. Hokejisté v něm nakráčeli do pivovaru v plné výstroji i s hokejkami a výrobní linku spustil vystřelený puk. Zájemci si ho mohou prohlédnout na internetových stránkách Starobrna.

Po křestu se hokejisté přesunují na autogramiádu a pódium si přivlastňuje kapela We On The Moon. V areálu mohou lidé zajít na vystoupení i na druhé menší pódium u hlavní brány pivovaru, kde svou pyrotechnickou show předvádí třeba Rammstein CZ. V deset hodin večer program zakončuje velkolepý ohňostroj.