Podle útočníka Vlastimila Odehnala měla Technika ovládnout oba zápasy. „Měli jsme vyhrát i první duel. V prodloužení jsme ale udělali obrovskou chybu při střídání a dostali jsme branku,“ vzpomíná syn sportovního manažera Techniky.

Nejtěžší okamžiky vysokoškoláci zažili před koncem první třetiny nedělního duelu. Po brankách Goiše a Heffernana prohrávali 0:2. „Bylo to úplně stejné jako ve čtvrtfinálové sérii se Žďárem. Nakonec jsme to ale ubojovali. Po našem vítězství jsme si hodně oddechli,“ přiznává autor důležité trefy na 1:2.

V kabině Techniky bylo za nepříznivého stavu po úvodní dvacetiminutovce o čem mluvit. A vyplatilo se. Dalšími dvěma brankami Brno duel otočilo. Odehnal přemýšlí, díky kterým faktorům se to podařilo. „Hodonín za rok vyměnil půlku mančaftu, my hrajeme sezonu a půl skoro ve stejném složení. To je naše obrovská výhoda. Všiml jsem si, že jsme na tom fyzicky lépe. To je zvláštní, protože Drtiči mají hodně mladé mužstvo. Chybí jim zkušení hráči, těch my máme dostatek,“ jmenuje hlavní důvody nedělního triumfu.

Klíčové utkání

Proto si Odehnal věří i do úterního třetího zápasu. „Ten bude nejdůležitější. Když jej zvládneme, budeme jednu výhru od celkového triumfu. Věřím, že ve čtvrtek už finále doma ukončíme,“ prohlašuje sebevědomě.

V šest hodin večer se rozjede bitva, která výrazně napoví o vítězi skupiny Střed. Pro samotné hokejisty to ale znamená problémy v práci. „Většina kluků si bere minimálně půl dne dovolené. Je to hrozně namáhavé. Já jsem od nového roku bez práce. Zaplať pánbůh, aspoň se teď můžu soustředit jen na hokej,“ směje se Odehnal.

V neděli jeho kolegům tato starost odpadla. Sešli se dvě hodiny před zápasem. „Většina kluků se začíná rozcvičovat, někteří si zahrají fotbálek. Víc práce než my má v této fázi sezony klubový doktor. Na programu jsou obstřiky a prášky proti bolesti. My se radíme, jak na soupeře. Je fakt, že tohle nám minule moc nevyšlo,“ naráží Odehnal na nepříznivé skóre ze začátku zápasu.

Po vítězném utkání byla na programu příjemnější témata. „Ještě jsme spolu poseděli, nikdo domů nespěchal. Užívali jsme si příjemnou atmosféru,“ prohlašuje autor čtyř letošních gólů do sítě Hodonína.

„Ale to je jen náhoda. Vždyť jsem jednou trefil puk i ze vzduchu,“ culí se.