Kde tkví problém? „To kdybych věděl, tak ty ztracené zápasy vyhrajeme," reagoval znojemský útočník Jiří Beroun na otázku. „Zrovna dneska jsme rozebírali naše poslední prohrané utkání s Bolzanem 2:3 na videu a snad se pro příště poučíme," dodal hráč, který nosí na dresu kapitánské céčko.

Dosavadní výsledky Znojma a jejich další domácí zápasy:
Znojmo – Vídeň 2:3
Znojmo – Salzburg 1:3
Lublaň – Znojmo 2:5
Znojmo – Bolzano 2:3

Znojmo – Linz 5. 10.
Znojmo – Dornbirn 12. 10.
Znojmo – Fehérvár 17. 10.
Znojmo – Lublaň 26. 10.

V sedmém týmu loňské sezony mezinárodní EBEL ligy došlo před novým ročníkem k velké obměně v kádru. Přišlo patnáct nových hráčů. „V tom problém nevidím. O sehranosti se na téhle úrovni nedá mluvit. Chyba je spíš v systému. Noví hráči se musejí přizpůsobit novému stylu, na který nejsou zvyklí," vysvětloval Beroun.

V herním systému vidí hlavní nedostatek i znojemský trenér Jiří Režnar. „Došli jsme k závěru, že se vrátíme k sytému, který jsme předváděli minulou sezonu. Budeme hrát agresivněji a víc zabezpečíme střední pásmo," přibližoval kouč.

Orli mají doma potíže s nástupem na led. Ať už na začátku zápasu, nebo v jednotlivých třetinách. „Musíme se víc koncentrovat, to se nám nesmí stávat," lamentoval trenér Režnar.

V posledním utkání s Bolzanem dostali Orli dva direkty v prvních sedmi minutách. „Jeli nám třikrát sami na bránu. Hodně jsme chybovali, to se nesmí opakovat. Špatně jsme si rozebírali hráče. Obranná hra celého týmu nebyla v pořádku," hledal Beroun příčiny selhání.

Znojemští hokejisté zatím na domácím stadionu nebodovali. Ze čtyř zápasů zaznamenali jedinou výhru v Lublani.

Domácí los měli znojemští hokejisté nepříjemný. Vedle posledního mistra z Bolzana přivítali v prvním kole silnou Vídeň, se kterou kapitulovali 2:3. Poté hostili nejlepší klub posledních let Salzburg. I jemu po vyrovnaném utkání nakonec podlehli 1:3. „Znojmo hrálo velmi nebezpečně dopředu. Jezdilo se nahoru dolů, zkrátka atraktivní podívaná pro diváky," zhodnotil salzburský trenér Daniel Ratushny výhru svých svěřenců.

Trochu komická je paralela Orlů se znojemskými fotbalisty. Ti ve druhé lize sbírají body také téměř zásadně jen na venkovních hřištích. Z jedenácti bodů získali na svém hřišti pouze jediný. „Asi se kluci neumí vyrovnat s rekonstrukcí jejich stadionu. Víme o tom, ale moc to nesledujeme," uvedl Beroun.