Proměnění prvního mečbolu bylo pro vysokoškoláky náročné. Rozhodující zápas vyhráli o jediný gól. Brankář Novák ale o čisté konto přišel až necelé tři minuty před koncem, kdy snižoval Mašek. „Bylo to těsné. Potvrdilo se, že poslední krok bývá vždycky nejtěžší. Udělali jsme nějaké chyby, řada věcí se nedařila, ale přesto jsme spokojení,“ mnul si ruce asistent kouče Romana Kaňkovského Vlastimil Odehnal. Jeho tým uspěl díky brankám Karla Benýška a Jiřího Sedláčka.

Ubráněné brejky

Semifinálová pouť vypadala ze strany Brna jednoznačně. Tomu se ale hokejisté brání. „Celá série pro nás byla těžká, i když jsme vyhráli všechny tři zápasy. Trutnov má v kádru výborné bruslaře, snažil se hrát na brejky,“ hledal nejsilnější stránky pokořeného soupeře útočník Kamil Rajnoha.

Navzdory jednoznačnému vyřazení byl spokojený trenér Trutnova Jiří Malinský. „Všichni si sáhli na dno svých sil a nemají se vůbec za co stydět. Technika je velice silný soupeř. Na nás byla velice dobře připravená, má mladý tým, který pracuje. Je silný jak bruslařsky, tak na kotouči. Pro nás byla velmi těžká série,“ hlásil bývalý extraligový obránce.

Na rozdíl od druhého finalisty si kádr Techniky před klíčovou fází sezony odpočine. Proto byl v sobotu čas i na menší oslavu. „Zašli jsme na pivo, nic divokého se ale nekonalo,“ ubezpečil Rajnoha.

Jméno vytouženého soka pro finále je jasné. Nikdo z kabiny brněnského celku nepřeje palce nevyzpytatelnému jindřichohradeckému Vajgaru, ale blízkému Hodonínu. „Všichni chceme drtiče. I pro fanoušky bude mnohem zajímavější derby,“ podotkl pětadvacetiletý forvard.

Vedení druhého týmu základní části skupiny Střed je zdrženlivější. „Jestli to bude Hodonín nebo Jindřichův Hradec, je úplně jedno, oba týmy jsou podobně kvalitní,“ uznal Odehnal.

Divácká atraktivita a návštěva ale jasně hovoří pro jihomoravský souboj. Na sobotní semifinále přišlo do hodonínské haly patnáct stovek diváků. O druhém finalistovi se se může rozhodnout v pondělí, nejpozději však ve středu.