Lék na bolest z prohry? Odpočinek. Brněnští hokejisté v úterý podlehli 2:3 Mladé Boleslavi a ukončili tak sérii jedenácti zápasů, ve kterých bodovali. Ve středu a čtvrtek pak čerpali sílu na další boje. Umožnil jim to extraligový program.

Zápas na Slavii, který měli původně odehrát v pátek, je totiž čeká až v úterý. „Docela se nám to hodí. Proti Boleslavi šlo vidět, že jsme měli v nohách předchozí náročný program. Odpočinuli jsme si a v pátek už pořádně potrénovali," přiblížil brněnský asistent trenéra Martin Pešout.

Volný čas využili hráči po svém. „Dokoupil jsem nějaké dárky, strávil čas s rodinou. Zregeneroval jsem a zase se vrátil," shrnul netradiční volno obránce František Ptáček.

Ještě před úterní dohrávkou v Praze čeká Kometu nedělní duel s Hradcem Králové. Ten v pátek na vlastním ledě nečekaně prohrál s Olomoucí 1:4 a v tabulce zůstal na pátém místě, jeden bod za čtvrtou Kometou. Ptáček přišel na jih Moravy v létě právě z východočeského klubu. „Trenéři se mě na taktiku neptali. Hradec hraje hlavně výborně dozadu, ale to ví každý," podotkl rekordman v počtu extraligových startů.

Završení oslav

Zápasem s Hradcem, který začíná v pět hodin odpoledne, zakončí Kometa týden, ve kterém oslavila jedenašedesát let od svého vzniku. „Nebereme to tak, že kvůli oslavě musíme vyhrát. To chceme v každém zápase, abychom zůstali v nejlepší šestce. Věcmi okolo se nesmíme nechat svazovat," sdělil útočník Antonín Honejsek.

Narozeninové oslavy začaly už ve středu a hráči navštívili různé s nimi spojené akce. „Je dobře, že kluci jsou ve styku s fanoušky a klub takhle slaví. Když si nebudeme vážit historie, nemůžeme uspět v budoucnosti," upozornil Pešout.

Marketingové akce podle něj hráče v jejich přípravě na zápas neovlivní. „Hodinová autogramiáda regeneraci neohrozí. Hráči si uvědomí, v jakém klubu mají místo. To jim může jen pomoct," zdůraznil asistent trenéra.

Netradiční úlohu si při oslavách vyzkoušel i Honejsek. Dvaadvacetiletý hokejista čepoval fanouškům pivo. „Moc mi to nešlo. Na ledě mě to tedy baví víc. Ale kdybych chtěl, asi se do toho dostanu. Všechno se dá naučit. Uvidíme, třeba u čepování nakonec jednou skončím," usmála se nejnovější posila brněnského klubu.