V pondělí se tým opět sejde v Ústí nad Labem, kde jej ve středu a v pátek čekají první zápasy s Německem. V nominaci zůstává 28 hráčů, z nichž se nově připojí forvard Milan Gulaš z Färjestadu a čeká se na vývoj situace u obránce Martina Pláňka z Hradce Králové.

Tento týden soustředění Pláněk vynechal, aby byl s těhotnou manželkou těsně před porodem. "Jeho účast v pondělí v Ústí nad Labem je tak stále otevřená," řekl tiskový mluvčí svazu Zdeněk Zikmund.

Vedení národního týmu stále řeší uvolnění centra Vladimír Sobotky z Omsku, který při léčení poraněných zad nuceně zůstal v ruském klubu. "Zaznamenali jsme neoficiální zprávy na ruských serverech, že ho klub měl uvolnit, ale oficiálně jsme vyjádření neobdrželi. Ani sám Vláďa to včera, když jsme s ním mluvili, nevěděl. Pokud by byl uvolněn, navštívil by nejdříve docenta Koláře a i podle dalších výsledků vyšetření by záleželo, zda a kdy se připojí k mužstvu," doplnil Zikmund.

Stavitelé reprezentace nadále sondují situaci okolo možných posil z NHL a Vůjtek nově získal příslib od ofenzivní hvězdy Plekance, který nechybí v nominaci na zářijový Světový pohár v Torontu. "S Tomášem jsem mluvil, řekl, že velice rád přijede, pokud bude zdravotně fit," uvedl Vůjtek na adresu třetí nejproduktivnějšího českého hráče v této sezoně zámořské ligy. Montreal už přišel o šanci na účast v play off, nepomohlo mu ani Plekancových 50 bodů za 13 branek a 37 asistencí.

Již dříve potvrdili zájem startovat na šampionátu brankář Ondřej Pavelec z Winnipegu, obránce Jakub Nakládal z Calgary, Michal Jordán z Caroliny či útočníci Martin Hanzal s Jiřím Sekáčem z Arizony a Michael Frolík z Calgary. U všech se čeká na konec základní části NHL, zda následně projdou v klubech zdravotními prohlídkami. S problémy se v poslední době potýkají Hanzal a Frolík.

Nominace české hokejové reprezentace na třetí týden přípravy před mistrovstvím světa a duely Euro Hockey Challenge v Ústí nad Labem (6. a 8. dubna):

Brankáři: Dominik Furch (Omsk/KHL), Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL), Jakub Kovář (Jekatěrinburg/KHL),
Obránci: Milan Doudera, Josef Hrabal, Bohumil Jank (všichni Třinec), Jakub Krejčík, Petr Zámorský (oba Örebro/Švédsko), Martin Pláněk (Hradec Králové), Jan Rutta (Chomutov), Michal Kempný (Omsk/KHL), Jan Kolář (Chabarovsk/KHL), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava/KHL),
Útočníci: Martin Dočekal, Jan Hruška, Jan Káňa (všichni Kometa Brno), Roman Červenka (Chomutov), Rudolf Červený (Hradec Králové), Petr Holík (Zlín), Roman Horák (Podolsk/KHL), Milan Gulaš (Färjestad/Švéd.), Lukáš Kašpar (Slovan Bratislava/KHL), Petr Koukal (Jekatěrinburg/KHL), Robert Kousal (Novokuzněck/KHL), Lukáš Radil (Spartak Moskva/KHL), Tomáš Vincour (Novosibirsk/KHL), Martin Zaťovič (Togliatti/KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL).