S kapitánem Leošem Čermákem se znal ještě z mateřského klubu Třebíče, s Martinem Eratem a Martinem Zaťovičem pak z reprezentace. „Trochu mě ale překvapil Jožo Kováčik. To je šoumen. On a Zaťa si nemají co vyčítat. Oba dva poslouchat je paráda," usmívá se Němec.

V ruské Kontinentální hokejové lize si prošel Čerepovcem, CSKA Moskvou či Atlantem Mytišči. „V Brně si to nepřijdete na trénink jen odmakat. Tady jde 
pomalu o rodinný život. Proto jsem se vracel. Češi a Slováci jsou trochu jiná povaha než Rusové. To mi čtyři roky chybělo," tvrdí Němec, jenž do šestileté anabáze v KHL z hlediska pohody v týmu nezapočítává dva roky ve Lvu Praha.

UTÍKÁ ZA SYNY

Zatím si vítěz extraligy z roku 2009 s Karlovými Vary užije vždy legraci v brněnské kabině a pak spěchá domů za syny. „Šest let jsem kluky moc neviděl. Snažím se trávit čas co nejvíc s rodinou," vykládá Němec, jenž si zařizuje byt v Hustopečích u Brna.

Současné zábavy – chytání Pokémonů přes mobilní aplikaci, se tedy neúčastní. „Pomalu ani nevím, o co jde. Na pokémony je tady myslím Marcel Haščák. Jde to mimo mě, ať si frajeři chytají, co chtějí," směje se mistr světa z roku 2010 a dvojnásobný bronzový medailista.

Němec se už těší na první duel v dresu Komety. Ve čtvrtek nastoupí se spoluhráči proti Slovanu Bratislava. „Brusle jsme si za tu dobu, co jsme na ledě, už roztáhli. Nemám rád zápasy s potenciálně horšími týmy. Je lepší, že do toho naskočíme hned oběma nohama proti mužstvu hrající KHL," prohlašuje.

Při zápasech Němce budou podporovat i synové. „Jeden hraje ve druhé třídě za Vsetín. Mladší syn má dva roky. To je ještě skřet, který má největší radost, že se po utkání může podívat do kabiny za klukama," culí se Němec.