Právě Tybor byl pardubický hrdina zápasu. Kromě rozhodujícího nájezdu si připsal na začátku třetí třetiny ještě vyrovnávací branku na 2:2. Možná i díky ní při penaltě elegantně oklamal Marka Čiliaka v brance Brna. „Čekal jsem, že udělá kličku. Ale trošku jinou. Pěkně mě vykoupal," přiznal slovenský gólman v rozhovoru pro Českou televizi.

Jestliže pro Pardubice jsou zlaté dva body, pro Brno je hlavní zpráva, že po nepovedených zápasech nezapomněli hrát hokej. „Po dvou porážkách jsme nebyli v dobré situaci, proto bych chtěl hráče za výkon pochválit. Byl to náš nejlepší zápas v sezoně," pochválil své svěřence asistent trenéra Komety Martin Pešout.

I hráči si oddechli a tentokrát nemuseli při pozápasových rozhovorech klopit hlavu. „Tentokrát jsme odehráli vyrovnaný zápas. Pořád jsem věřil, že získáme tři body za výhru v základní hrací době," řekl obránce Komety František Ptáček.

Mírnou převahu Komety uznal i pardubický trenér Zdeněk Venera. „Velké šance měly oba týmy, Kometa ale přece jen o něco více," uznal kouč, který Brno dovedl před dvěma roky ke stříbrným medailím.

Ke zdolání bývalého klubu mu výrazně pomohl slovinský brankář Robert Kristan, který se v nové sezoně stal pardubickou jedničkou. „Každý viděl, že Kristan předvedl fantastický výkon, dvakrát jsme nedali do prázdné branky, ale to k hokeji patří," litoval po utkání Pešout. Slovinec pokryl 25 střel z holí brněnských hráčů.

V pátek čeká na Kometu domácí zápas s Plzní. Západočechy přitom na jaře vyřadila ve čtvrtfinále play off. Po třech prohrách už Brňané musí oslavit vítězství. „Zatím nám chybí klid, protože nemáme dostatek bodů, ale s podobným výkonem jako dnes je určitě budeme sbírat," doufal Pešout.

Kometa má po sedmi kolech na svém kontě stejný počet bodů. V tabulce je předposlední. Proti Plzni jí ještě bude chybět obránce Michal Kempný, který před včerejším utkáním dostal trest na dva zápasy za páteční faul na sparťana Lukáše Pecha.