„Skončil jsem s kariérou kvůli třikrát operovanému ramenu. Ani mi to nepřijde, ale agenta dělám už asi pět let,“ přemítá s úsměvem devětatřicetiletý bývalý útočník Komety či znojemských Orlů.

Vorel pracuje pro společnost Global Management Group, kterou založil Jiří Hamal. Na nedostatek práce si bývalý centr nestěžuje. „Zastupuju zhruba třicet kluků. Je toho dost, myslel jsem si, že to bude jednodušší. (smích) Člověk jezdí na hodně zápasů, řeší za den několik telefonů. O víkendech hrají i junioři a dorostenci, takže sleduju i jejich zápasy,“ povídá bývalý hokejista s bezmála čtyř sty starty v extralize.

Ve své kariéře okusil i dvě sezony v Rusku v dresu Traktoru Čeljabinsk a jednu ve finském Ilves Tampere. Zastupuje tedy například vyškovského rodáka a reprezentanta Roberta Kousala z Davosu, který dřív nastupoval za Novokuzněck či Podolsk v KHL. Finské vazby představuje brněnský rodák a brankář Tappary Tampere Dominik Hrachovina. Dále Vorel pomáhá třeba i útočníkovi Komety Marcelu Haščákovi a několika hráčům z juniorky.

Právě v mládeži brněnského klubu našel Vorel jeden klenot. Zastupuje útočníka Martina Nečase, kterého si na letošním draftu do NHL vybrala Carolina Hurricanes z dvanáctého místa. „Martin je na začátku kariéry, která bude doufám úspěšná. Pomáhá mu, že je v klubu jako skaut Robert Kron. Máme s ním dobrý vztah. Představil mu prostředí,“ připomíná Vorel brněnského rodáka a dlouholetého útočníka Caroliny.

Vorel si i v příští sezoně zahraje krajský přebor za Adamov. „Aspoň se pohnu. Budu pokračovat i s Pavlem Zubíčkem. (sportovní sekretář Komety – pozn. red.) Všechny zápasy nestíhám, ale cítím se zatím v pohodě, přiměřeně k věku,“ směje se.

Marek Vorel
Narozen: 27. srpna 1977 v Brně (39 let)
Pozice: útočník – centr, nyní hráčský zástupce
Kluby: Extraliga – Kometa Brno, Kladno, Zlín, Znojemští Orli, Plzeň, Pardubice, finská Liiga – Ilves Tampere, slovenská extraliga – Slovan Bratislava, Košice, KHL – Traktor Čeljabinsk, třetí německá liga – Kassel Huskies, nyní krajský přebor – Adamov
Česká extraliga: 399 duelů – 168 bodů (67 gólů + 101 asistencí)