V tabulce je o čtyři body první a ve 23. kole se v neděli v Brně představí dvacet minut po páté hodině odpoledne. „Je to prestižní duel, protože se střídáme na špici, ale nezáleží, jestli jste první, nebo druzí. Jde hlavně o to, abychom se v základní části dostali přes 95 či 100 bodů a začínali play-off doma," hlásil asistent kouče Komety Martin Pešout.

Utkání slibuje ofenzivní podívanou. Třinec ve 22 zápasech nastřílel 78 gólů, Kometa má o dva zápasy méně a nasázela dokonce 85 branek. Brňané z vlastního stylu hry nesleví ani proti Ocelářům. „Doma před vlastními fanoušky, zvlášť když už je deset dní vyprodáno, určitě nebudeme hrát zanďoura. Náš mustr se nemění, hráči by pak přemýšleli, co mají dělat, a nehráli to, co doposud. I v Třinci jsme hráli útočně," připomněl Pešout duel, kdy Brno padlo 3:4 po prodloužení.

Třinec sice v ofenzivě mezi extraligovými týmy dominuje, ale například při prohře 4:5 po prodloužení 
v Chomutově své šance tolik nevyužíval. „Je to náš dlouhodobý problém, že málo střílíme. Pořád si to opakujeme, ale moc se ke střelám nedostáváme," řekl gólman Ocelářů Šimon Hrubec.

I Kometa zažila v poslední době neúspěšné nastavení, když před týdnem prohrála v Litvínově 2:3. V závěru týdne hru v novém modelu prodloužení tři na tři na tréninku pilovala. „Šlo spíš o kondiční prvek. Tento typ prodloužení je hlavně o bruslení. Potřebovali jsme si zajezdit a dostat se do fyzické připravenosti," dušoval se forvard Vojtěch Němec.

Oba týmy jsou vyrovnané a přidaný čas z prvního zápasu si mohou zopakovat. „V Třinci jsem byl v prodloužení sám před bránou 
a mohl jsem rozhodnout," vzpomněl si Němec. „Je to zkrátka o tom, držet puk, unavit soupeře a vystřídat. To jediné může platit," přemítal třicetiletý útočník.

Kometa napravuje dvě zaváhání. Po porážce v Litvínově prohrála i doma 2:3 s Pardubicemi. Páteční program vynechala kvůli přeložení zápasu na ledě pražské Sparty na 29. listopadu. „Vary, Plzeň i Pardubice tady hrály urputnou obranu. Těšíme se, že si teď zahrajeme hokej," uvedl Pešout.

Prodloužení lídrů

KOMETA BRNO
Bilance: 1 výhra – 4 prohry

· Kometa – Vítkovice 0:1 sn

· Pardubice – Kometa 3:4 pp

· Třinec – Kometa 4:3 pp

· Chomutov – Kometa 4:3 pp

· Litvínov – Kometa 3:2 pp

OCELÁŘI TŘINEC
Bilance: 3 výhry – 4 prohry

· Sparta – Třinec 3:4 sn

· Zlín – Třinec 4:3 sn

· Třinec – Kometa 4:3 pp

· Hr. Králové – Třinec 3:2 sn

· Třinec – M. Boleslav 4:3 sn

· Třinec – Litvínov 2:3 pp

· Chomutov – Třinec 5:4 sn