VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kouč Lubina: Příprava zabere asi čtyři hodiny

Brno /ROZHOVOR/ – Kouč hokejové Komety Ladislav Lubina stráví spoustu času při zpracování videosestřihů na taktickou poradu.

26.2.2011 2
SDÍLEJ:

Bývalý trenér brněnské Komety Ladislav Lubina povede v příští sezoně tým Pardubic.Foto: DENÍK

Hokejové kouče mají fandové spojeného především s udílením pokynů na střídačce. Práce trenéra je ale mnohem obšírnější a její velká část skrývají útroby haly. Studuje hru soupeře, připravuje taktické porady, stále si v hlavě rozebírá různé varianty v sestavě.

Kouč hokejové Komety Ladislav Lubina teď navíc burcuje tým do zbývajících zápasů sezony, i když se modrobílí nemohou tabulkou sunout výš. „Koučování je složitější z toho pohledu, že musíte hráče víc motivovat,“ říká kouč

K dopolednímu předzápasovému programu patří taktická porada, na které máte k ruce video. Jak dlouho se na ni chystáte?
Zpracovat validní sestřih pro poradu trvá asi dvě až tři hodiny. Pak vybírám nejdůležitější okamžiky, aby záznam ze hry soupeře, který klukům představuju, nebyl moc dlouhý, což je asi další tři čtvrtě hodiny. Připravit videosestřih z utkání zabere nejvíc času.

Dévédéčko z určitého zápasu dostanete hned po jeho skončení?
Ano, to je zakotvené v pravidlech extraligy. Další materiály a podrobnosti o soupeři si samozřejmě shromažďuju sám.

Na zápas s Mladou Boleslaví jste měl k dispozici jen osm útočníků, obránce Houdek musel do ofenzivy. Musíte hodně improvizovat?
Problémy se sestavou máme, protože řada kluků dohrávala základní část se zraněními. Odešli na léčení, aby byli připravení na další sezonu. Je zbytečné, aby se léčba protáhla až do nového ročníku. Musíme bohužel improvizovat. Čekáme, až Olomouc nebo Brod vypadnou ze čtvrtfinále první ligy nebo bude mít brněnské juniorské družstvo jistotu záchrany. Pak některé hráče vezmeme do áčka.

Na taktické poradě nezazněly dotazy, odehrála se docela rychle, to kvůli play out?
Taky. Druhá věc, že už to kluci slyší po několikáté. Kdybychom hráli play off, porada je daleko podrobnější a adresnější. Zaznělo by víc konkrétních informací o soupeři, bavili bychom se třeba o speciálním nasazování pětek na soupeře.

Jaké je pro trenéra připravovat tým na zápasy, kde už výsledkově o nic nejde?
Především mi nesmírně vadí, že hrajeme tu soutěž. Daleko raději bych věnoval víc času na utkání play off. Realita je jiná. Koučování je možná složitější z toho pohledu, že musíte hráče mnohem víc motivovat.

Autor: Tomáš Svoboda

26.2.2011 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:
Ilustrační foto.

Černý pátek láká na obří slevy. Akce jsou ale často vytvořené uměle

Tabulka s informací o restaurování v roce 1987
1 3

Na zdi radnice jsou vyobrazení nacisté

V centru Brna unikal plyn. Dvě hodiny kvůli tomu bylo uzavřené Koliště

Brno - Běžný odpolední provoz v brněnské ulici Koliště nahradily ve čtvrtek odpoledne hasičská auta s blikajícími majáky. V centru Brna totiž unikal plyn a hasiči museli ulici na dvě hodiny uzavřít.

Myslel si, že se vrací zloději a vytáhl samopal. Nestřílel důvodně, rozhodl soud

Jižní Morava – Domníval se, že se pachatelé vracejí. Na přijíždějící auto proto začal střílet ze samopalu. Za pokus o těžké ublížení na zdraví udělil soud čtyřiačtyřicetiletému Karlu Podešvovi ze Znojemska tříletou podmínku. Pokud ji poruší, půjde na dva roky do vězení. Proti rozsudku okresního soudu ve Znojmě obhajoba podala odvolání. Ve čtvrtek proto případ z loňského prosince znovu řešil Krajský soud v Brně. Dřívější rozsudek potvrdil.

Znásilnil mě, stojí si dcera za svým. Krajský soud nevinu otce potvrdil

Brno – Osahával mě, strkal mi jazyk do pusy a pohlavně mě zneužil, tvrdí v současné době už plnoletá žena z obce na Brněnsku. Osočila z toho svého devětačtyřicetiletého otce. Soud jej však zprostil viny. Proti rozsudku Okresního soudu na Brněnsku se odvolala státní zástupkyně Andrea Ulvrová. Soulož mezi příbuznými proto ve čtvrtek projednával Krajský soud v Brně. Odvolání zamítl.

Mladí kuchaři otestovali své dovednosti. Při vaření s italskými mistry

Brno /FOTOGALERIE/ – Marcipánové dorty, křupavá pizza i lahodné koktejly. Lidé z Brna se mohli při dni otevřených dveří podívat, jak studenti z Odborného učiliště v brněnské Lomené ulici vaří bok po boku se zkušenými italskými šéfkuchaři.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT