V pátek vyjede na chomutovský led po čtyřzápasové absenci. „Rána to byla slušná, helma vydržela. Takže mě zachránila," vzpomíná Kuboš střelu od modré čáry.

Chtěl nastoupit hned o pět dní později do zápasu proti Hradci Králové. „O víkendu jsem odpočíval, ale při námaze na ledě jsem se necítil dobře. Motala se mi hlava, když jsem třeba prudce vstal. Doktoři mi raději doporučili klid," povídá Kuboš.

První otřes

V šestatřiceti letech byl pro něho otřes mozku nová zkušenost. „Musím zaklepat, že před tím se mi otřesy mozku vyhýbaly. Na hokejistu je to dobré," ušklíbl se.

Jihomoravské derby se hrálo před v termínu před vyvrcholením sezony. Vsetínský odchovanec však načasování duelu nehaní. „Prostě to tak vyšlo. Do střely příště znovu skočím. Hlavně když to pomůže týmu," míní.

Výhry svých spoluhráčů proti Hradci Králové a Třinci a porážky s Plzní či Spartou sledoval zpovzdálí. „Jsem rád, že už to s námi vypadá v tabulce lépe. Sledování z tribuny nebo šatny je pro mě víc stresující, než když jsem na ledě. Je to bezmoc, že týmu nemůžu pomoct," dodává Kuboš.