Výhra se však nerodila lehce. Přitom vstup do zápasu měl brněnský celek parádní. Hrál aktivně, agresivně, rychle a především dokázal dvakrát skórovat. „Zlín přecházely dobré výsledky. Věděli jsme, že to nebude jednoduché, ale měli jsme start do utkání z říše snů. Vedli jsme a soupeř se nedostal za půlku,“ líčil asistent trenéra Komety Kamil Pokorný.

Jenže pak se to zvrtlo. Zase. Podobná situace se tuhle sezonu opakuje pořád dokola. Kometa nedokáže odskočit soupeři do většího brankového rozdílu. „Vedli jsme 2:0 a úplně zbytečně jsme ztratili koncentraci. Mysleli jsme si, že dáme pět šest gólů, ale vypadli jsme z tempa. Měli jsme přidat třetí a uklidnit se,“ krčil rameny brněnský kapitán Leoš Čermák.

Místo toho zlínští Berani vstřelili kontaktní branku a ve druhé třetině srovnali. „Začali jsme kupit chyby, soupeře jsme dostali do hry, snížili a zápas se vyrovnal. Musíme se z toho poučit, nestalo se nám to letos poprvé,“ narážel Čermák na minulé utkání na ledě Sparty, kde Kometa rovněž promrhala dvougólové vedení.

Ilustrační foto.
Kometa se trápí v zakončení, chybí ji větší tlak do brány

Jenže kde hledat příčiny těchto kolapsů? „Nehráli jsme jednoduchou hru. Zbytečně jsme vymýšleli, ztráceli jsme puky v útočném pásmu, ale i v obranném. Měli jsme hrát víc stylem protečovat kotouč do pásma a jít za ním,“ měl jasno útočník Komety Luboš Horký.

Ve třetí třetině gól nepadl, tak se šlo do prodloužení, které rozuzlení nepřineslo. Proto i čtvrtý duel Komety, který skončil v základní hrací době nerozhodně, v této sezoně dospěl do nájezdů. V těch se lépe vedlo brněnskému celku, vítězný proměnil Martin Zaťovič. „Jsme rádi, že jsme alespoň vyhráli po nájezdech a získali bod navíc,“ dodal Horký.

Kometa - Zlín 3:2 po nájezdech

Třetiny: 2:1, 0:1, 0:0.

Branky a nahrávky: 4. Mueller (P. Holík, Kašpar), 7. L. Čermák (Kašpar, L. Horký), rozh. náj. Zaťovič – 17. Kubiš (J. Ondráček, Zbořil), 39. Freibergs (Šlahař).

Vyloučení: 6:3. Využití: 1:1. Střely na branku: 29:32. Rozhodčí: Hejduk, Petružálek – Polák, Svoboda.

Diváci: 7195.

Kometa: Vejmelka – O. Němec, Barinka, Štencel, Gulaši, Bartejs, Mikuš – Mueller, P. Holík, Zaťovič – L. Horký, L. Čermák, Kašpar – Mallet, Hruška, Plášek ml. – Köhler, Střondala, R. Zohorna.

Zlín: J. Sedláček – Freibergs, Ferenc, Gazda, Valenta, Nosek, Zbořil, Padrnos – Kubiš, Fořt, J. Ondráček – Herman, Honejsek, Šlahař – E. Kulda, Fryšara, Čachotský – Poletín, P. Sedláček, Popelka.