V domácím prostředí jste se trefil poprvé v sezoně. Problesklo vám to hlavou hned, jak jste se trefil?

Věděl jsem o tom. Spíš jsem ale měl radost z toho, že mi to tam padlo, než že jsem se trefil zrovna doma.

Na konci pátého zápasu dostali desetiminutový osobní trest zlínští Okál s Čajánkem. Cítili jste, že už hostům takzvaně tečou nervy?

Nevím, co se soupeřům děje v hlavách. Rozhodčí to potrestali. Jestli budou zlínští hráči rozhození i před šestým utkáním, tak jen dobře pro nás.

V sérii vedete 3:2 a už v sobotu můžete oslavit postup. Na minulou výhru jste ale nenavázali. Co musíte tentokrát změnit?

Nesmíme si připouštět, že když vyhrajeme, tak je čtvrtfinále hotové. Musíme hrát tak, jakoby to byl rozhodující zápas a nenechat se vedením ukolébat.

Jak se psychicky připravujete na šestý zápas?

Snažíme se udělat si pohodu. Před zápasem se každý bude koncentrovat, ve dnech mezi utkáními ale na hokej moc nemyslíme.

Jak zapomínáte na hokej vy osobně?

Pustím si muziku, dám si dobré jídlo. Je hezké počasí, zajdeme si na kávičku… Prostě relax.

Před pátým utkáním trenéři lehce změnili složení útoků. Bez změny zůstal jen váš útok s Vondráčkem a Koreisem. Cítíte důvěru?

Už v základní části trenéři moc nemíchali sestavou. Teď to bylo zapříčiněné nemocí Honzy Hrušky. Ale jsme rádi, že nám to klape a trenéři nás nerozhazují.

Místo Hrušky naskočil Roman Erat a rozšířil tak vaší třebíčskou kolonii. Říkali jste si v kabině, že je vás tam z Třebíče zase víc?

Nemluvili jsme o tom, ale samozřejmě tady Romana rád vidím. Jako každého z Třebíče. Ale žádný koutek v kabině nemáme. Není to jak v Americe, když se někde sejdou cizinci. (smích) Všichni se bavíme stejně.

Trenéři Komety i Zlína oceňují brněnskou práci v oslabení. Vy v početních nevýhodách nastupujete pravidelně. Těší vás chvála i osobně?

Je jasné, že jsem rád, že oslabení dobře bráníme. Snad nastavený metr udržíme. Zásluhu na tom mají všichni kluci, kteří chodí na led. Na zlínské přesilovky jsme se dobře připravili a každý plní, co má.