VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Recept současného hokeje? Přece jednoduchost, říká Koreis

Brno /ROZHOVOR/ - Kometa v posledním duelu European Trophy těžkopádně přecházela střední pásmo. Útočník Jakub Koreis věří, že větší přímočarost pomůže.

30.8.2011
SDÍLEJ:

Útočník Brna Jakub Koreis.Foto: Deník/Attila Racek

Jeden gól, jedna asistence a pozice drsného muže. Hokejový útočník Komety Brno Jakub Koreis si v sedmi zápasech European Trophy připsal dva kanadské body a osmnáct trestných minut. V této statistice v brněnských barvách dominuje.

Jenže ani důraz sedmadvacetiletého forvarda v neděli neplatil na souhru finského Jokeritu Helsinky, který si z Brna odvezl výhru 3:0. „Dáváme málo gólů,“ hlásí odchovanec plzeňského hokeje.

Hráli jste s Jokeritem nejhorší utkání v přípravě před extraligou?
Nechci hodnotit všechny zápasy dohromady. Pro mě na ledě hokej vypadá jinak než pro vás v hledišti. Nemyslím si, že jsme s Jokeritem předvedli náš nejhorší výkon, ale v pořádku každopádně nebyl. Když nedáme branku, vyhrát nejde.

V čem byl největší problém?
Málo se tlačíme do brány a v útoku se nám nedaří. Nějakou branku dostaneme v každém zápase, ale problém je spíš to, že neproměníme vlastní šance. Čím víc střel máte, tím se přece šance na gól zvyšuje. Tohle si pořád opakujeme. Jenže je vidět, že do startu extraligy máme ještě hodně co zlepšovat.

Můžete srovnat finský hokej s hrou švédských týmů ve vaší skupině European Trophy?
Jokerit hrál podobně jako švédská mužstva. Jejich hokej je jednoduchý s tlakem dopředu. Finové jsou šikovní na puku, mají propracovaný systém v obraně a rychlé přechody do útočné třetiny.

Vám naopak přechod do útoku skřípal.
Současný hokej má jasný recept: jednoduchost. Všichni jsou dobří bruslaři. Když se potká pět hráčů soupeře ve středním pásmu, do toho se pustí pět hráčů našeho týmu, a najednou je na středu hřiště hrozně málo místa. Tím méně, když máme užší hřiště. Pokud není šance na zavezení puku, musíme si na červené čáře pomoci nahozením a kotouč získat až tlakem v útočné třetině.

Máte problém s užším hřištěm?
Tím to není. Doplácíme teď na obecnou zásadu. Podívejte se na statistiky. Když jde tým do vedení, má pravděpodobnost asi sedmdesát procent, že vyhraje. To je jasně dané. Když dáte gól první, máte práci jednodušší.

Co vám ukázaly zápasy European Trophy?
Dáváme celkově málo gólů. Když potom děláme zbytečné chyby a branku dostaneme, hraje se nám hůř. Těžko vedení soupeře dotahujeme.

Autor: Marek Těšík

30.8.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Ilustrační foto.

Černý pátek láká na obří slevy. Akce jsou ale často vytvořené uměle

Tabulka s informací o restaurování v roce 1987
1 3

Na zdi radnice jsou vyobrazení nacisté

V centru Brna unikal plyn. Dvě hodiny kvůli tomu bylo uzavřené Koliště

Brno - Běžný odpolední provoz v brněnské ulici Koliště nahradily ve čtvrtek odpoledne hasičská auta s blikajícími majáky. V centru Brna totiž unikal plyn a hasiči museli ulici na dvě hodiny uzavřít.

Myslel si, že se vrací zloději a vytáhl samopal. Nestřílel důvodně, rozhodl soud

Jižní Morava – Domníval se, že se pachatelé vracejí. Na přijíždějící auto proto začal střílet ze samopalu. Za pokus o těžké ublížení na zdraví udělil soud čtyřiačtyřicetiletému Karlu Podešvovi ze Znojemska tříletou podmínku. Pokud ji poruší, půjde na dva roky do vězení. Proti rozsudku okresního soudu ve Znojmě obhajoba podala odvolání. Ve čtvrtek proto případ z loňského prosince znovu řešil Krajský soud v Brně. Dřívější rozsudek potvrdil.

Znásilnil mě, stojí si dcera za svým. Krajský soud nevinu otce potvrdil

Brno – Osahával mě, strkal mi jazyk do pusy a pohlavně mě zneužil, tvrdí v současné době už plnoletá žena z obce na Brněnsku. Osočila z toho svého devětačtyřicetiletého otce. Soud jej však zprostil viny. Proti rozsudku Okresního soudu na Brněnsku se odvolala státní zástupkyně Andrea Ulvrová. Soulož mezi příbuznými proto ve čtvrtek projednával Krajský soud v Brně. Odvolání zamítl.

Mladí kuchaři otestovali své dovednosti. Při vaření s italskými mistry

Brno /FOTOGALERIE/ – Marcipánové dorty, křupavá pizza i lahodné koktejly. Lidé z Brna se mohli při dni otevřených dveří podívat, jak studenti z Odborného učiliště v brněnské Lomené ulici vaří bok po boku se zkušenými italskými šéfkuchaři.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT