Fanoušci přitom spekulovali, že týmu z Baťova města se chtějí Brňané vyhnout. Právě Zlín totiž loni ve finále ukončil jejich cestu play off. „Všude se psalo a říkalo, že se chceme Zlínu vyhnout. Všichni jsme se tomu v šatně divili, nebyla to pravda. Na ševce jsme připravení a strach nemáme," posílá Honejsek vzkaz čtvrtfinálovému soupeři.

Ve Zlíně nastupoval pod úspěšným trenérem Rostislavem Vlachem. Jestli se ho jeho současní koučové vyptávají na detaily z taktiky ševců, prozradit nechce. „Takové věci mají zůstat v kabině. Myslím, že do novin se to vykládat nemá," zůstává prostějovský rodák tajemný.

Zatímco Brno se v základní části po nepovedeném vstupu poměrně rychle zařadilo mezi elitu a neopouštělo nejlepší čtyřku tabulky, Zlín se trápil celou polovinu sezony. V té druhé ale předvedl stíhací jízdu a z poslední příčky se vyhoupl až na šesté místo. „Doufám, že teď trochu poleví. Ale hlavně se musíme soustředit na sebe. I když jsme poslední zápasy vítězili, nehráli jsme dobře. Protahovali jsme si střídání, takhle hrát nemůžeme," zaměřuje se třiadvacetiletý forvard na hru Komety.

I když sérii rozhodnou hráči na ledě, pozornost vyvolá i dění na tribunách. Oba moravské kluby podporují hlasití fanoušci. Play off a derby je navíc vybičuje k ještě hlasitějšímu výkonu. „Série bude o fanoušcích. Na oba stadiony chodí lidi skutečně podporovat svůj tým. Pro oba týmy bude hodně těžké vozit výhry z venkovního ledu," uvědomuje si Honejsek.

Výhodu domácího má jako první Kometa. V hale Rondo začne první kolo vyřazovacích bojů už za necelý týden. Ve středu 11. března. Do té doby mají hokejisté poslední čas na vyladění formy před klíčovou částí sezony. „Nálada je výborná, na tréninku je pořád sranda. Ale přitom makáme naplno a soustředíme se na čtvrtfinále. Těšíme se, nervózní nejsme," upozorňuje hokejista, který do Brna přišel loni v říjnu.

V novém angažmá dlouho čekal na gól. Poté jich za pár zápasů nasypal osm a následovalo další období sucha. „Se základní částí moc spokojený nejsem, i když některé chvíle byly dobré. Teď mám šanci dokázat, že jsem daleko lepší hokejista, než jsem v sezoně předváděl," bojovně tvrdí Honejsek.