Právě díky brněnskému odchovanci Kometa zvítězila. Vincour rozhodl utkání v samostatných nájezdech, když proměnil oba své pokusy. „Věřil jsem si. Spadlo to tam dvakrát a jsem rád. Zatím jsem ale žádnou kolu na tréninku nevyhrál. Asi nejsem žádný specialista," smál se šestadvacetiletý útočník, který si dal opožděný dárek k sobotním narozeninám.

Důrazný a přímočarý forvard v záplavě technických hráčů v kádru Komety dostal šanci ve třetí sérii a rozjel se hned i k následující penaltě. „Libor Zábranský za ním často jezdil na farmu do Dallasu, kde byl Vincour první střelec. V loňské sezoně patřil v ruském Novosibirsku taky mezi exekutory. Prostě se to risklo
a Tomáš dvakrát excelentně proměnil," popsal volbu hlavního kouče jeho asistent Martin Pešout.

Za Třinec se prosadil jen útočník Ján Sýkora, který svůj druhý nájezd neproměnil. Zato brněnský forvard po bekhendovém blafáku zvolil přesnou střelu zápěstím. „Zatím jsou mé oblíbené styly zakončení nájezdů jen tyto dva," usmíval se Vincour.

K penaltové loterii se Brňané ani nemuseli dostat. V utkání dvakrát prohrávali. V páté minutě vyrazil brankář Karel Vejmelka nahození před Daniela Rákose, který poslal Třinec do vedení. „Na klukách bylo vidět, že je to trochu vzalo. Ani jsem pak nechytal úplně jistě. Jsem rád, že jsme se oklepali," oddechl si dvacetiletý gólman.

Po srovnání Marka Kvapila ve 23. minutě hned za 67 sekund opět poslal Třinec do vedení Sýkora. Útočný duel vyrovnal ve třetině opět Kvapil. „Diváci viděli utkání s play-off parametry. Druhý bod nemáme, ale za výkon se nemusíme stydět," hlásil asistent kouče hostů René Mucha.

Třinec stále vede o tři body před Kometou, která má dva zápasy k dobru.

HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 33. M. Kvapil (M. Erat, L. Čermák), 51. M. Kvapil (O. Němec, M. Erat), rozhodující sam. nájezd Vincour – 5. Rákos (Roth, Linhart), 34. J. Sýkora (J. Petružálek, M. Doudera). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hribik – Lhotský, Kotlík. Vyloučení: 1:4, navíc Galvas (Třinec) 10 min. Bez využití. Diváci: 7700 (vyprodáno).

HC Kometa Brno: Vejmelka – Gulaši, O. Němec, Malec, Štencel, Trška, Kováčik, F. Král – M. Kvapil, Nečas, M. Erat – Zaťovič, V. Němec, H. Zohorna – J. Káňa, Čermák, Vincour – Dočekal, Raška, Dostálek – Dymáček.

HC Oceláři Třinec: Hamerlík – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, L. Galvas, Nosek, L. Doudera – Petružálek, Špirko, Hrňa – Dravecký, Marosz, Martin Růžička – Rákos, Kreps, Irgl – Adamský, Polanský, J. Sýkora.