Myslíte, že jste šokovali odborníky dvěma výhrami?

Nevím, jestli to jde tak říct. Až na první třetinu prvního zápasu jsme tu bojovali, nějak jsme j ubránili. Naštěstí se nám ve druhém utkání povedlo dát rozhodující první gól, šance byly na obou stranách. Vyhráli jsme i se štěstím, ale dřeli jsme.

Jste v defenzivě sehranější než na startu sezony?

Trvalo nám celou sezonu, než jsme se naučili vyhrávat. Víme, že když uděláme nějakou chybu, podrží nás gólman vzadu. To je fantastické. Musíme hrát dál koncentrovaně, těžit ze skvělých zákroků Jirky, nějaký gól dát a věřit, že vyhrajeme.

Budete po dvou překvapivých vítězstvích uvolněnější?

Myslím, že domácí prostředí moc roli nehraje. Všechny zápasy budou stejné, ubojované. Rozhodne jedna individuální chyba, jako třeba vyhozený puk. Zažijeme ještě dlouhou sérii.

Takže se ještě do Plzně vrátíte?

Samozřejmě nechceme. Může se podařit porazit je 4:0, ale zápasy jsou opravdu vyrovnané.

Ovlivnilo vás, že indiáni nasadili do branky Mazance místo Svobody?

Nám je úplně jedno, kdo chytá. Nejsme žádní extra střelci, kteří dávají góly, potřebujeme trefit bránu. A jestli v ní stojí Mazanec nebo Svoboda, je fuk.

Ve třetí třetině selhala časomíra a sudí si pomáhali stopkami. Jak to ovlivní rozpoložení týmu?

Porucha časomíry byla nepříjemná, v přesilovkách nevíte, kdy skočí protihráč na led. Nemohli jsme se podívat nahoru. Naštěstí z toho neměli šance. Ale v přesilovce vám to ubere dost klidu.

Jak vnímáte vedení 2:0 v sérii?

Trošku jsme se poplácali po ramenou, že jsme odvedli dobrou práci. Musíme zůstat nohama na zemi, protože zápasy můžou skončit zase naopak. Zkusíme hrát doma trošku jinak, aktivněji a uvidíme, jak vše dopadne.