Brňané se dvě třetiny na ledě hledali. Plzeň začali přehrávat až ve třetí části, kdy se jim také zásluhou rány Michala Kempného od modré čáry podařilo vyrovnat na 2:2. „Postupně jsme se zlepšovali, vynutili jsme si přesilové hry, ale koncovka bohužel stále není taková, jak bychom si představovali," podotkl brněnský stratég.

Kometa vstřelila obě branky v normální hrací době při početní výhodě. Jakub Koreis v první třetině využil dokonce dvojnásobné výhody. „Pomáhá nám David Nosek, který udělal už loni v Karlových Varech hodně bodů. Ale pořád je co zlepšovat i v přesilovkách," hodnotil Koreis.

Pozitivně můžou v Kajot Areně hledět i na bilanci v samostatných nájezdech, které v minulé sezoně Brňanům mnoho bodů nepřinesly. V European Trophy v nich Kometa letos už dvakrát uspěla. Proti Plzni se prosadili Vojtěch Němec a Tomáš Svoboda. „Víc je netrénujeme, ale je to jedna z věcí, v kterých se musíme oproti loňsku i předloňsku zlepšit," ví Koreis.

Úvod utkání se přitom domácím vůbec nepovedl, když už po dvaceti vteřinách a ztrátě puku ve vlastním pásmu prostřelil Trvaje mezi betony veterán Martin Straka, který dosud v přípravě na nový ročník nenastupoval. „Čekali jsme, že už bude hrát. Bylo jasné, že už čeká pouze na tyto zápasy, jemu to úplně stačí. Bránit jeho a Vlasáka je těžké," vyzdvihl kvality bývalého reprezentata Kýhos.

Odveta vzájemného souboje je na programu už v neděli v půl šesté večer v Plzni. „Bereme utkání už jako extraligu, není na co se šetřit, na co čekat. Všechny systémy známe, nastudovali jsme si je na videu. Informace máme, je naše povinnost teď vše přenést do zápasů," uvědomuje si blížící se start exraligy Koreis.