Góly se čekají od vašeho útoku s Vojtěchem Němcem a Petrem Tonem. Máte v hlavách, že se vám nedaří naplňovat představy fanoušků?

Není to příjemné. Góly se od nás čekají a nepřicházejí. Ve čtvrtfinále se Zlínem jsme taky extra branky nedávali, zastoupily nás ale ostatní pětky. Teď je situace trochu jiná. Prohráváme 0:3 a o to víc v sobě neúspěchy každý řeší.

Ve třetí třetině posledního zápasu nahradil Němce ve vaší lajně Hynek Zohorna. Může vás to nakopnout?

Myslím, že změna nám pomohla. Tím neříkám, že problém byl ve Vojtovi. Ale Hynek hru zase trochu oživil. Doufám, že takto budeme pokračovat dál. Už nám tam něco musí spadnout.

Nejproduktivnější hráč základní části Ton zatím v play off vstřelil jen jeden gól. Chybí vám jeho branky?

Všichni vidí, že se snaží smůlu ukončit. Má hodně střel, týmy o něm však ví. Má hru ztíženou a zatím se nám nepovedlo najít recept na to, jak ho uvolnit. Třeba to zlomí jeden gól.

Ve třetím utkání jste dostali branku už v první minutě. Jak moc vás rozhodila?

Chvíli jsme se z toho zvedali, od desáté minuty jsme ale hru vyrovnali. Nikdo nechce dostat rychlý gól, je důležité hrát dobře zezadu. Postupujícím časem může soupeř znervóznět, atmosféra je bouřlivější. Takto jsme byli opaření nejen my, ale i diváci.

Je pro vás větší problém Pavel Francouz v litvínovské brance, nebo zadáci, kteří vás k němu nepustí?

Brání dobře. Jenže poradili jsme si s tím v základní části, můžeme i teď. Litvínov má nepříjemné silné beky, kteří čistí prostor před brankou, zatím se jim to daří. Dá se s tím něco udělat.