Jak náročné jsou pohovory s kluby NHL na psychiku?

Byla to zábava. Nevadí mi mluvit. Na pohovorech jsem sice strávil čas od devíti hodin zhruba do čtyř, což bylo zdlouhavé, ale v pohodě. Rád jsem se viděl s ostatními kluky z Ameriky, ale třeba i s Filipem Chytilem nebo Ostapem Safinem.

Jaké otázky jste dostal?

Zástupci klubů se mě ptali na rodinu, uplynulou sezonu, na plány pro další rok. Některé otázky byly těžší, některé vtipné. Celou dobu jsem se třeba smál při pohovoru s Buffalem. Jinak jsme mimo pohovor dělali i psychické testy.

Odpovídal jste stejně jako minulý rok brněnský obránce Libor Hájek na dotaz, co byste udělal s první výplatou?

Všichni mě na tuto otázku připravovali, ale ani jeden ze sedmadvaceti týmů se na ni nezeptal. Asi od ní už upustili. (úsměv)

Martin Nečas.
Nečas zvládl dřinu a míří do první desítky draftu NHL

Už odpočítáváte dny do startu draftu?

Odjíždím na soustředění reprezentace do dvaceti let do Salcburku, takže o tom zatím nepřemýšlím. V Rakousku máme náročný program, poté se vrátím na chvíli do Brna a za tři dny už letím do Chicaga. Už to uteče rychle. Nervy čekám možná trochu před draftem, ale bude to určitě zábava.

Je možnost, že ještě rok setrváte v Brně?

Určitě. V Kometě je to výborné. Uvidíme, jak se domluvím s týmem, který si mě vybere. Klidně tu však zůstanu.

V zámoří jste navštívil i utkání Nashvillu Predators, zapůsobila na vás atmosféra?

Bylo to skvělé, skoro jak na Kometě. (úsměv) Poprvé v životě jsem navštívil zápas play-off, předtím jsem byl jen v prosinci v Montrealu, ale na základní části. Celá hala křičela a fandila. Nasazení hráčů bylo skvělé. Seděl jsem asi v osmé řadě s Martinem Eratem (bývalý hráč Nashvillu – pozn. red.), viděli jsme výborně.

Fandíte Nashvillu ve finále Stanley Cupu s Pittsburgem, kde prohrává 2:3 na zápasy?

Přeju mu to, protože Stanley Cup nikdy nevyhrál a zaslouží si to za výkony v play-off. Doma hraje výborně. Myslím si, že série ještě půjde do sedmého zápasu.