Tentokrát ale v nájezdech uspěl Slovan, který proměnil všechny tři penalty. „Měli jsme výborného soupeře. Šlo o kvalitní zápas, na přípravu snad až moc," podotkl domácí asistent trenéra Karel Beran.

Do brněnské haly si našla cestu parádní návštěva 4798 diváků. Aby ne, když se mimo domácích borců na hřišti v dresu soupeře představila řada reprezentantů. Z českých Michal Vondrka s Tomášem Mojžíšem a Martinem Škoulou, ze slovenských pak třeba Jaroslav Janus v brance nebo Juraj Mikúš a legendární Miroslav Šatan. „Kometa má úžasné fanoušky, podobné jako u nás. Já jsem v Brně hrál tuším poprvé. Když jsem nastupoval za Trenčín, tak Kometa nehrála federální ligu," poznamenal Šatan, jehož po zápase oblehli slovenští bulvární novináři s otázkami na neúspěšnou olympiádu, na které Šatan chyběl.

Veterán vstřelil branku na 2:1. Na konečný stav srovnal Michal Kempný, první trefu zápasu obstaral brněnský kapitán Leoš Čermák. Rovněž v přesilovce. „Hráči Slovanu jsou na tom výborně fyzicky, ale myslím, že jsme je stíhali," prohlásil Čermák, který proměnil i nájezd.

Kometa s jistotu play off se proti Slovanu chystala na specifický styl vyřazovací části. To Slovanu ještě jde o teoretickou účast v Gagarinově poháru. „Zápasy splnily svůj účel. Oceňuju, že za Brno hrála řada mladých hráčů," prohlásil asistent kouče Slovanu Ján Lipianský.

Kometu čeká opětovný nástup do extraligového vlaku s přestupem ve stanici play off v úterý. A vezme to hopem: rovnou na ledě vedoucího celku extraligy Sparty. Doma se znovu představí přesně za týden proti Litvínovu.