Nešlo o žádnou náhodu. Navrátilec do brněnského dresu prozradil, že to byla součást taktiky. „Jsem domluvený s Leošem Čermákem. On soupeře na ledě utahá a když vystřídá, slíznu smetanu," vtipkuje šestadvacetiletý centr, který se zařadil do druhé formace mezi Jakuba a Tomáše Svobodovi.

V produktivní lajně se ocitl kvůli absenci Tomáše Divíška. Nejvýraznější postava uplynulé vyřazovací části se po doléčení zranění zřejmě vrátí na své místo. „Play off ukázalo, že jim to šlape. Trenér do toho asi zasahovat nebude," myslí si autor pěti bodů za dva góly a tři asistence Hruška.

I když se mu bude „svobodný" útok opouštět těžce. „Zatím se nám daří. Myslím, že jsme si docela sedli. Ale sezona je dlouhá, nikdo neví, s kým bude nastupovat," má jasno brněnský rodák s číslem 57.

Pohodu si přináší už z přípravného období Komety, body a minuty střádal taky v dresu Skalice v minulé sezoně. Tam mu narostlo herní sebevědomí. „Když hrajete pětadvacet minut za zápas, projeví se to. Nastupoval jsem se Žigem (Žigmundem Pálffym) a ten z ledu skoro neslezl," culí se při vzpomínce na spolupráci se slovenskou legendou.

Hruška bodoval ve všech čtyřech zápasech letošní sezony. Naposledy jej nezastavila ani Slavia. Té chyběla největší hvězda Roman Červenka z Calgary. Na ledě se tak proháněl jen Vladimír Sobotka ze St. Louis. „Ukázal, že je kvalitní hráč, neviděl jsem ho prohrát souboj. Ale možná bychom Slavii porazili i s Červenkou," tvrdí sebevědomě.

Stačilo mu pár zápasů k tomu, aby se z něj stala brněnská sportovní celebrita. „Jasně, mám tu spoustu kamarádů. Ti mě občas na ulici poznají," přidá forvard Komety další vtípek.