Zklamal vás výsledek na Karjale, kde jste porazili pouze Švýcary 3:2?
Úplně optimistické hodnocení to není, protože jsme vyhráli jen jeden zápas. Poslední utkání s Ruskem nám vůbec nevyšlo. Moc pozitivního tam nevidím, ale třeba zápas se Švédy byl docela vyrovnaný, bohužel nám soupeř dal dva góly z přesilovek, což rozhodlo.


Proti Švýcarsku jste byl vyloučený za netypický trest nazvaný porušení postupu vhazování. Zaskočilo vás to?
Ani ne, pravidlo znám. Jen je strašně složité to posoudit. Rozhodčí prostě písknou a nic se s tím nedá dělat. Vyhazovali nás z buly hodněkrát. Vždycky to bylo strašně rychlé. Divili jsme se, protože fakt nenechali plynout hru a kouskovali ji. Neprospívá to hokeji.

Útočník Martin Zaťovič.
Krejčík zaznamenal na Karjale bod. Bradu má oteklou, ale zuby v pořádku

Za jaký prohřešek na vhazování vás rozhodčí nejvíc trestali?
Dívali se, jestli bruslí nepřejedeme čárku a upozorňovali, že nás vykážou. Bylo to opravdu zajímavé.
Například při prvních deseti minutách hry třetí třetiny proti Švýcarům se hra přerušila patnáctkrát i kvůli vyloučením, kterých bylo dohromady v duelu dvanáct. Hra neměla plynulost. Furt se měnili hráči na buly a diskutovalo se. Nevím čemu to prospěje. Přísnější hlídání postavení na buly chápu při standardních situacích jako například přesilovka. Ale při vhazování ve středním pásmu je úplně zbytečné něco vymýšlet


Jste teď po zkušenosti s finskými čárovými rozhodčími Danielem Österholmem a Lauri Nikulainenem ještě rád za arbitry v české nejvyšší soutěži?
Spíš se bojím, aby tento blázinec nezačal i u nás. Aby to rozhodčí také nepřitvrdili. Uvidíme.


Když jste si teď před olympiádou zahrál na akci národního týmu, máte o to víc v hlavě turnaj v Pchjongčchangu?
Pokud se mi vyhnou zranění, o nominaci samozřejmě můžu zabojovat. Ale olympiáda je daleko. Uvidíme, co bude. Když se nám bude dařit v Brně, cesta na olympiádu tam nějaká je. Teď je ale na řadě Kometa, kde chci odvádět výkony na sto procent. Do Brna se těším až přijdu kluky zase trochu pozlobit.

Prohřešek na buly
V pravidlech Mezinárodní hokejové federace IIHF stojí trest zvaný „Porušení postupu vhazování“. Pokud jeden z týmů naruší přípravu na buly, buď protestním oddalováním nástupu na vhazování nebo špatným postavením, rozhodčí mužstvo napomene a vystřídá se hráč na buly. Když dojde k opakovanému prohřešku, sudí udělí trest na dvě minuty.

Brněnský boxer František Poláček.
Zemřel známý brněnský boxer a olympionik František Poláček