„Od pondělí vím, že Frantovi něco je. Na větší prostor na ledě tedy myslím už dva dny. Jsem trochu nervózní, ale těším se," popisuje své dojmy jedenadvaceti­letý zadák.

V sezoně Vágner naskočil do pěti zápasů, většinou však pouze na pár minut z pozice sedmého beka. Mezi základní šestku obránců se zatím dostal jen jednou. Při prosincové prohře 1:4 v Pardubicích. „Myslím, že jsem tam podal slušný výkon. Tehdy jsem se o nasazení do utkání dozvěděl až v den zápasu. Teď mám víc času se připravit, ale taky mít trochu nervy," usmívá se obránce.

Ve středu ho na ledě Sparty čeká od půl sedmé večer duel s týmem, proti kterému si na konci loňského roku odbyl premiéru v mužské nejvyšší soutěži. „Tehdy jsme prohráli 2:8. Chci to Spartě vrátit. Snad bude tentokrát zápas vypadat úplně jinak," přeje si odchovanec Komety.

Své místo má zatím v juniorské kabině. „Stále se cítím víc jako součást juniorky. V áčku mě snad kluci přijali mezi sebe. Zkušenější obránci mi radí, pomáhají mi. Od každého se taky snažím něco odkoukat. Všichni mají trochu jiný styl, tak se vždy pokouším vzít si to nejlepší," vysvětluje Vágner.