Brněnští hokejisté dobře vědí, že Pražané vlastní Prezidentský pohár. Byli u toho, když Sparta dostala trofej pro vítěze základní části, navrch naložila Kometě sedm branek.

Jenže teď jsou modrobílí posilnění skalpem plzeňských indiánů, které po páteční výhře 4:3 v prodloužení poslali „do věčných lovišť". „Byli jsme trochu víc hladoví. Proto jsme postoupili. Navíc mi přišlo, že někteří plzeňští hráči nebojovali tak, jak si v play off představuju," vrátil se k čtvrtfinálové sérii brněnský útočník Jakub Svoboda.

Program play off:
1. (středa 2. dubna)
19.00 Sparta – Kometa

2. (čtvrtek 3. dubna)
17.50 Sparta – Kometa

3. (neděle 6. dubna)
18.00 Kometa – Sparta

4. (pondělí 7. dubna)
19.00 Kometa – Sparta

5. (čtvrtek 10. dubna)
18.30 Sparta – Kometa

6. (sobota 12. dubna)
17.00 Kometa – Sparta

7. (pondělí 14. dubna)
18.30 Sparta Praha – Kometa

Na Plzeň už teď může se svými spoluhráči zapomenout. Po krátké pauze se v pondělí sejdou na tréninku a začnou brojit na Spartu. Tu stejně jako Plzeň vyřadili ve stříbrné jízdě v předminulé sezoně. „Ani před čtvrtfinále jsem se nechtěl nijak zaobírat posledními dvěma sezonami. Platí to i teď, co se týče Komety, s kterou jsme před dvěma lety vypadli. Valná většina kabiny to nezažila a není důvod se zabývat tím, co bylo," řekl k semifinálovému soupeři sparťanský kouč Josef Jandač.

V brněnské šatně sedí „pamětníků" celá řada. „Bude to jiná Sparta než tehdy. V té době se dala porazit tím, že jsme jí vyřadili jednu lajnu. Teď mají další, které jsou také výborné," přemýšlel Svoboda.

Přesto ani vítěz základní části není neporazitelný. A Kometa si po Plzni může dovolit na kohokoli. „Jestli budou urputní a budou je mlátit, tak šanci mají. Kometa má velké kluky. V Brně je skvělé publikum, lidi pojedou určitě i do Prahy, Sparta to bude mít těžké. Čekám skvělé zápasy," uvažoval o semifinále plzeňský kapitán Martin Straka, který hned po vyřazení od Brňanů potvrdil konec kariéry.

Postup do semifinále většinou bývá dělítko mezi úspěšným a neúspěšným ročníkem. Má tedy Kometa splněno? Podle trenéra Vladimíra Kýhose rozhodně ne. „Ještě nemůžu označit sezonu jako úspěšnou. Pro novináře musí být, ti byli celou dobu pesimisté. Máme před sebou další sérii, ale chceme odehrát úplně poslední zápas tohoto ročníku," upozornil kouč, že cílem jihomoravského týmu je finále. Stejně jako před dvěma lety.