Věříte, že v příští sezoně zase budete rozhodovat utkání?

Samozřejmě. Letošní míň povedený ročník přičítám i operaci ramene, kterou jsem po minulé sezoně absolvoval v létě. Pak jsem toho tolik nenatrénoval a celý rok to pořádně nedohnal. Letos snad potrénuji naplno a budu z toho na ledě těžit.

Po sezoně se vždy řeší konce hráčských smluv. Vy máte podepsanou v Brně i na tu další?

Ano, ještě na rok mám smlouvu. Tyto starosti se mě teď naštěstí netýkají.

Týkají se trenérů, kteří je zatím nemají prodloužené. Jak vnímáte nejistotu ohledně toho, kdo vás v příští sezoně povede?

Nikdo nic nevíme. Na veřejnost prosakuje spousta informací, které se k nám dostanou. Ale nejsem nejmladší a nedělám ukvapené závěry. Snažím se to absolutně nevnímat. Až nám vedení řekne, jak to bude pokračovat, můžu situaci okomentovat. Do té doby tuto otázku vypouštím z hlavy a je mi to naprosto jedno.

Jaké máte se současnými trenéry Kýhosem, Pešoutem a Beranem vztahy?

Spolupráce nebyla úplně nejhorší. Postupem času se zlepšila i komunikace, která ze začátku trochu vázla. To se vyřešilo záhy a trenéři patřili do týmové party. Nemáme s nimi rozhodně žádný problém.

Přál byste si, aby většina letošního týmu zůstala pohromadě?

Je dobré, když spolu hokejisté hrají delší čas a můžou si nahrávat i naslepo. Na druhou stranu bez žádné změny to nemůže dlouho fungovat. Nějaké odchody a příchody určitě čekám. Na jádro týmu to nemá vliv. Noví jednotlivci vždycky dobře zapadnou. Nějaká parta funguje v každém týmu, i když všude trochu jinak.

Měli jste nějaké sezení po pátečním vypadnutí?

Šli jsme s klukama rozebrat sezonu. Nebylo to ale nic velkého. Teď odpočívám a jsem s rodinou. Na hokej vůbec nemyslím. Že jsem strávil Velikonoce doma, je aspoň jedna pozitivní věc na vypadnutí. Teď nemá cenu brečet, šanci máme zase za rok.