Bylo vítězství v okresním přeboru a postup do krajské ligy Jihomoravského a Zlínského kraje vaším předsezonním cílem?
Sezonu i přípravu na ni jsme nastavili tak, abychom okresní přebor vyhráli. Minule jsme v semifinále vypadli s béčkem Dynamiters Blansko a pak jsme nezvládli ani zápas o třetí místo s Buldoky Brno. Skončili jsme až čtvrtí, přestože po základní části jsme byli druzí. Ano, šli jsme do soutěže s tím, že ji chceme vyhrát.

Soudě podle finálové těsné výhry nad Blanskem 7:6 to nebylo jednoduché.
Blansku jsme tak loňské vyřazení v play-off oplatili a asi bylo nejtěžším soupeřem. Soutěž měla svoji kvalitu a víc dobrých mužstev. Třeba s novým účastníkem Veverskou Bítýškou, která v předešlých letech hrávala krajskou soutěž Vysočiny, jsme sehráli těžké zápasy.

Matylda s Václavem se už starají o potomky. Čapí pár, který se usadil na komíně v Jedovnicích na Blanensku, sledují online i děti ze školek.
Čápy sledují děti ze školky nejraději z okna. Jména mláďatům zatím nedaly

Můžete vyjmenovat kráče, kteří tvořili páteř týmu?
Tahouny určitě byli Honza Boček, posila z Komety, který hrával v Havlíčkově Brodě první ligu, Liridon Dupljaku a obránce Honza Burian, který hrál řadu let druhou ligu za Blansko. Měli jsme dva dobré gólmany Michala Šťastného a Radka Šalenu, kteří se skoro pravidelně celou sezonu střídali a mužstvo dokázali podržet, když se nám třeba zrovna moc nedařilo. A snad do té osy patřím i já, když jsem dal nejvíc gólů. (úsměv)Kapitán mužstva Březiny Adam Kozel.Zdroj: archiv Adama Kozla

Proč jste se rozhodli bojovat o krajskou ligu v okresním přeboru? Přece stačilo se do ní přihlásit.
Ano, věděli, že to jde i tak. Prostě sehnat peníze a přihlásit se. Ale my jsme to chtěli dokázat sportovní cestou, dokázat si, že na to máme. Takhle z toho máte samozřejmě větší radost.

Pro ligu asi bude potřeba mužstvo posílit.
Ano, ale tento tým zůstane prakticky pohromadě. Určitě obvolám některé své další kamarády, kteří působili ve vyšších soutěžích a budou mít zájem u nás hrát. V České republice letos skončily juniorské soutěže, takže máme vytipováno několik mladých kluků, kteří chtějí s hokejem někde pokračovat. Určitě dostane šanci velký místní brankářský talent Jirka Hynšt. Je ročník 2000, krajská liga ho může posunout hodně dál.

Kdy začnete letní přípravu na vyšší soutěž?
Liga startuje v polovině září. První tréninky na ledě budou už v červnu a možná i červenci. V létě se ale budeme víc věnovat letním sportům, hlavně malému fotbalu. U nás v Březině pořádáme turnaj v malé kopané. Tu bereme jako hlavní letní fyzickou přípravu.

Přípravka slavkovského TeamGymu zabodovala hned na prvním vystoupení
Nejmenším dětem z Teamgymu se podařilo napoprvé zabodovat

Jakou tradici má hokej v Březině, hrála někdy výš než v okrese?
Více než padesátiletou a zhruba před pětadvaceti roky Březina hrávala tehdejší krajský přebor II. třídy. Tenhle postup bude také jedním z historických mezníků zdejšího hokeje. Teď zatím máme jen áčko mužů, ale chceme poskládat další družstvo z kluků, co vypadli z juniorek.

Proč se stěhujete do Vyškova?
Protože je tam velice pěkný nový stadion a budeme tam mít lepší podmínky, včetně vlastní kabiny. A taky doufám, že nás Vyškováci vezmou za své. Už delší dobu se tam žádná pořádná soutěže nehraje.