Úkol splněn. Pozvedl nad hlavu Pohár T. G. Masaryka. Poté, co odjel z ledu ve Werk Areně, ihned na dálku přes mobil videohovorem pozdravil manželku a děti. „Bylo nějak složité sehnat lístky. Řekl jsem rodině, ať jde na Zelňák. Hned po zápase jsem je přes telefon viděl. V Třinci mě ale podpořili tchán, tchýně, sestra a bratr od ženy,“ pousmál se rodák ze Zvolena.

Na třineckém ledě slavil po boku svých parťáků. „Toto mužstvo mám strašně rád. Jeden za druhého by položil na ledě život. Jsem rád za kluky, hlavně za Leoše a Špenyho, kteří mi dali strašně moc v hokejové kariéře,“ přál Čiliak titul kapitánovi Čermákovi a Martinu Eratovi.

Hokejový útočník Martin Erat.
Libor si získal Brno. Šli jsme za ním, řekl Erat o klubovém šéfovi Zábranském

Odchytal všech čtrnáct duelů Komety v play-off. Jeho úspěšnost zásahu byla obdivuhodná – 93,53 procenta. „Play-off bylo vyčerpávající. Nevím, jestli fyzicky, ale psychicky bylo strašně těžké,“ řekl osmadvacetiletý brněnský brankář.

Chvíli odpočinku, oslavy a pak se může opět balit do Dánska. „Zatím nevím, ale měl bych jet na mistrovství světa. Volali mně, ale domlouval jsme se s Jánem Lašákem, že mi dá na finále klid. Ještě si zavoláme,“ dodal.

Speciální edice kuliček s logem hokejového klubu Kometa Brno.
Z orloje padají unikátní kuličky. Připomínají historický třináctý titul Komety