Tři týdny na ledě, dva zápasy a dvě porážky. Taková je zatím bilance přípravné fáze druholigových hokejistů Techniky před novou sezonou. Brněnský tým zatím hledá optimální sestavu. Po dnešním odvetném zápase se Žďárem nad Sázavou už chce mít trenér Roman Kaňkovský jasno. Vysokoškoláci vyzvou soupeře v šest hodin večer v hale za Lužánkami.

Hráči Techniky se poprvé sešli 1. srpna, brusle nazuli až o týden později. A za chvíli je už čekaly první duely. Ve Žďáru ani v Hodoníně se jim ale moc nevedlo. Přivezli si prohry 2:4 a 1:5. „Utkání rozhodují přesilovky, oslabení a taktika. Na nic z toho jsme se ještě nezaměřovali. Není důvod se znepokojovat,“ uklidňoval zkušený brněnský forvard Zdeněk Mráz.

Málo obránců

Z nepříznivých výsledků zatím trenéři viní rotaci sestav, ze kterých teprve vytvoří tu správnou sestavu na ostrou soutěž. „Zkoušeli jsme pět pětek. Příští týden už počítám, že povedu kompletní kádr na druhou ligu. Útok máme v pohodě, ale problém je nedostatek beků,“ popsal hlavní komplikaci při skládání sestavy kouč Kaňkovský.

V úvodních zápasech sezony chyby našel, ale se svými svěřenci je dál nerozebíral. V dnešním zápase už se opakovat nemají. „Vítězství v přípravě sezonu nijak neovlivní. Před minulým ročníkem jsme většinu zápasů vyhráli a vstup jsme měli přesto katastrofální. Když teď kluci uspějí, budou mít pěkný víkend. Ale to je tak vše,“ vysvětlil někdejší extraligový harcovník Kaňkovský.

Hokejisté s logem sovy na dresu od pondělí do pátku dřou hodinu a čtvrt na ledě a k tomu jim kouč nachystal doplňky v podobě posilovny a nejrůznějších překážkových běhů. „Oproti loňsku je to zase o něco větší dřina. Trenér nám připravil pěkný dril,“ smál se Mráz.

Kaňkovský nemá v přípravě moc práce s odhadem schopností jednotlivých hráčů. Většina kádru z minulé sezony zůstala. „Tým se nezměnil. Osmdesát procent hokejistů je stejných. Pár hráčů tu bylo na zkoušku, ale ti už jsou zase pryč. Jednou z nových posil je třeba navrátilec Jirka Sedláček, který hrál v Břeclavi,“ představil známou tvář útočník Kamil Rajnoha.

I s dvaatřice­tiletým matadorem se Technika konečně vrhne na pilování herních činností. „Začneme ladit formu na soutěž. S přístupem hráčů jsem spokojený, na trénincích makají a chodí jich dost,“ doplnil trenér týmu, který se letos ve třetí nejvyšší domácí soutěži zařadí do skupiny Střed.