Hokejistům Techniky se na domácím ledě povedly poslední tři duely, když 
v nich třikrát zvítězili. Vyšlápli si dokonce i na lídra soutěže Porubu. „Cítíme se zde dobře. Jsme tu zvyklí trénovat odmala a perfektně známe hřiště. Venku naopak máme problém si přivyknout na jiné rozměry a hrajeme velmi špatně," hodnotil nevyrovnané výsledky brněnský útočník Michal Brzobohatý.

I když se doma Brňanům daří, středeční duel chtěli přesunout na jiné datum, a to kvůli nemoci v týmu. „Jednali jsme se soupeřem o přeložení, ale Vsetín na to nepřistoupil. Podle mě nejsme soutěž, která se musí hrát se sebezapřením a antibiotiky. Pro nás je přednější zdraví. Ale co se dá dělat. Kdo bude moct, přijde. Budeme sestavu skládat až před zápasem," uvedl brněnský trenér Roman Kaňkovský.

Vsetín, jeden z hlavních favoritů na postup do první ligy, potřebuje v Brně vydolovat důležité tři body v boji o čelo tabulky. V jeho prospěch hraje fakt, že na jihu Moravy loni vyhrál všechny čtyři duely. „Musíme hrát ze zabezpečené obrany. Čím déle udržíme vyrovnaný výsledek, tím větší máme šanci na úspěch. Pokud budou hosté nervózní a otevřou hru, můžeme hrát na brejky. Pomůže nám i nějaký ušmudlaný gól," vyhlížel Brzobohatý.

Pokud chce Technika myslet na body, musí především uhlídat okénka ve své obraně, která soupeřům až příliš často otevírá. S 51 obdrženými brankami je její defenziva nejhorší v lize. „Děláme naivní chyby. Nově složené mladé obraně bohužel chybí osobnost, jako byl David Havíř, od které se mohou mladíci učit," řekl Kaňkovský.

Tabulka – druhá liga  skupina Východ:

1. Poruba 27
2. Vsetín 24
3. Šumperk 17
4. Hodonín 17
5. Opava 16
6. Kopřivnice 15
7. Valašské Meziříčí 10
8. Technika Brno 9
9. Nový Jičín 6

ADAM HAVEL