Právě „zbytečně" vyhozené peníze, rozhodnutá soutěž a neatraktivita zbývajících duelů vyprovokovala šéfy barážových klubů k akci. „Svaz nemůže iniciovat konec soutěže. Ve čtvrtek se to začalo řešit," přibližuje Odehnal předčasný konec prolínací skupiny.

Místo trénovaní na nezajímavé duely čeká brněnské hokejisty dlouhé volno. Někdy překvapivé. „Fakt je definitivní? Super," usmívá se útočník Techniky Jan Česnek.

Nejpilnější sběratel startů v sezoně v dresu Techniky Petr Bělohlávek odehrál 49 ostrých startů. „Zápasy už by stejně za moc nestály," přiznává Česnek.

Se svými spoluhráči měl oproti prvoligovému Písku a Berounu i Havířovu velkou nevýhodu. Přes množství zápasů museli stále chodit do svých zaměstnání. „V poslední době odehráli strašnou spoustu zápasů, přitom museli do práce. Už na nich šla únava vidět," povídá manažer Techniky.

Konečné třetí místo je pro Techniku úspěch. I když na vítěze baráže ztrácí deset bodů a vyhrála jen jednou. „Havířov měl vážně vynikající mužstvo. Beroun se porazit dal," myslí si Česnek, který s týmem prožil zatím životní sezonu. A také nekonečně dlouho. Je jen o pár dní kratší než extraligoví hokejisté.

I proto Odehnal volá po změně systému. „V sezoně jsme měli osm volných střed. Mohlo se hrát tehdy. Takhle je sezona strašně natažená. Má se postupovat a sestupovat rovnou," představuje svůj plán.

Definitivní tečku za ní udělá Technika v pátek na závěrečném setkání. Zatím jí ale chybí chybí i pohár pro vítěze druholigové skupiny Střed. „Možná, že sponzoři něco vymyslí. Hráče čeká i dort v barvách Techniky," dodává manažer.