V brněnské Technice se formuje vítězný celek druhé ligy. Přesněji řečeno, v kabině vysokoškoláků opět sedí hokejisté, kteří se v sezoně 2007/2008 stali šampiony skupiny Východ a až neúspěšná baráž je připravila o postup do první ligy.

Od léta ohlásilo návrat pět borců, kteří se výraznou měrou podepsali pod největší úspěch v historii klubu. Z Břeclavi přišli kanonýr Mráz, s bekem Habrovcem, konec kariéry si rozmyslel útočník Jelínek a ze studií v Austrálii je zpět forvard Matouš.

První trénink má tento týden za sebou také obránce Zapletal, který skončil v kádru břeclavských Lvů. „Měli jsme o něj zájem před sezonou, dobře se mi s ním pracovalo ve Znojmě. Má velké zkušenosti a určitě mužstvo oživí,“ vysvětlil brněnský kouč Roman Kaňkovský.

Devětadvacetiletého ofenzivního beka údajně Břeclav propustila z výkonnostních důvodů. „Tak mi to vedení oznámilo a s jejich vyjádřením jsem se smířil. Ani jsem neměl jinou nabídku než z Brna,“ přiznal Jiří Zapletal.

Společně s duem Benýšek– Úlehla, které v Technice zůstalo, zkompletoval obnovenou partičku šampionů druhé ligy. „S příchodem kluků, kteří pamatují baráž, se mužstvo posílilo. Považuju to za krok dopředu nejen po stránce hokejové, ale zároveň tvoří jádro kabiny,“ pochvaloval se elitní střelec Zdeněk Mráz.

Lákadlo velice dobře známého kolektivu zabralo i na Zapletala. „Z poloviny jde o náhodu, protože mi Břeclav ukončila smlouvu. Na druhou stranu mě ovlivnila možnost opětovné spolupráce s hráči, s nimiž jsme byli úspěšní,“ doplnil staronový obránce Brna.

Vysokoškoláci se s ostřílenými mazáky chtějí porvat o druholigové play off, zatím jsou jedenáctí. „Všichni jsou platní hokejisté, kteří už v Technice odehráli výborné sezony. Nevidím důvod, proč na ně nemůžou navázat,“ prohlásil Kaňkovský.

Brnu schází snad jen bývalý kapitán. Jiří Sedláček hostuje z Brna v Břeclavi, momentálně nehraje se zraněným kolenem. „Jeho návrat se v budoucnu může uskutečnit. I když jde spíš o otázku další sezony,“ přemítal Mráz.

Ve středu od šesti hodin večer se v Hokejové hale dětí a mládeže za Lužánkami potká s dalšími bývalými spoluhráči, kteří táhnou Hodonín – Korotvičkou a Špokem. „To je největší jihomoravské derby ve druhé lize, na které přicestují možná tři stovky hostujících diváků. Musíme uspět, abychom se udrželi na dostřel play off,“ uzavřel Mráz.

Zapletal kvůli nedořešeným formalitám ještě nenastoupí.

Šampioni 07/08:
Kdo je v Technice Brno?
Karel Benýšek, Jan Habrovec, Petr Jelínek, Michal Matouš, Zdeněk Mráz, Tomáš Úlehla, Jiří Zapletal

Kdo také hraje jinde?

Jaroslav Chvátal (Břeclav), Jan Korotvička (Hodonín), Richard Kučírek (Prostějov), Pavel Nešťák (konec kariéry), Jiří Sedláček (Břeclav), David Šebek, Patrik Šebek (oba Prostějov), Martin Špok (Hodonín)
Pozn.: Výběr zahrnuje pouze hlavní postavy úspěšné sezony.