V boji o účast ve finále se brněnský celek střetne se Žďárem nad Sázavou, který ve třech duelech přešel přes Pelhřimov. „Techniku jsme letos třikrát porazili a navíc jí máme co vracet z loňska. Rozhodně to ale nebude lehké. Šance jsou padesát na padesát," odhadoval pro žďárský web hlavní trenér Plamenů Martin Sobotka.

Techniku nasměroval za rozhodující výhrou v sérii s Břeclaví Kamil Rajnoha, který se po střele Pavla Blažka od modré čáry prosadil z dorážky a využil přesilovou hru.

Vedení ale domácím vydrželo necelé dvě minuty, když po nepřesné rozehrávce brankář Josefa Nováka vyrovnal Radek Zháňal.

Poté už se trefovali pouze domácí a opět z dorážek před brankou. Ještě v první třetině skóroval Ondřej Látal, postup jistil Karel Benýšek. „Vyhrálo šťastnější mužstvo, dostali jsme ušmudlané góly. Měli jsme řadu šancí, ale nespadlo to tam," řekl zklamaný kouč Lvů Michal Konečný.

Semifinále proti Žďáru rozehraje Technika už v úterý od šesti hodin večer na domácím ledě.

Technika Brno 3 Lvi Břeclav 1

Třetiny: 2:1, 0:0, 1:0. Branky a nahrávky: 6. Rajnoha (Blažek), 17. Látal (Česnek), 44. Benýšek (Hnilička) – 8. Zháňal (Zábranský). Sestava Techniky: Novák (Chvátal) – Blažek, Valeš, Klimeš, Štindl, Zapletal, Košecký – Kozák, Šedý, Rajnoha, Bělohlávek, Látal, Brzobohatý, Hnilička, Mráz, Benýšek, Česnek, Odehnal, Stehlík.