Přesto mají letošní vzájemná klání s Břeclaví pro Brňany vždy happy end. Vše začalo úvodní demolicí soupeře 8:0, následovala výhra 2:1 na ledě soupeře a v sobotu další tříbodový duel. „Ale bylo to vyloženě remízové utkání. Minimálně bod jsme si zasloužili, měli jsme ve druhé třetině tři gólové šance, na konci v power play další tutovku," lamentoval nad produktivitou svých svěřenců hostující kouč Martin Konečný.

Přestože se oba tradiční rivalové potkají minimálně čtyřikrát za sezonu, jejich vzájemná střetnutí rozhodně na lesku neztrácejí. A to ani pro fanoušky, kterých v sobotu z Břeclavi přijelo kolem sedmi desítek. „V týmu soupeře hraje spousta Brňáků, někteří z nás zase hráli v Břeclavi. Derby pro nás má vždycky náboj a osobní význam," potvrdil Habrovec.

Jeho Technika se v letošní sezoně drží na třetím místě, Břeclav okupuje osmou pozici. V předchozích letech sváděly oba týmy souboje na čele. „Nemyslím si, že Břeclav šla kvalitativně dolů. Začala využívat hodně mladých kluků," zmínil bek, který hrál v Břeclavi v sezoně 2009/2010 .

Sobotní duel ukázal, že rivala od rakouských hranic už série porážek hodně pálí. „V Břeclavi je spousta kluků, kteří třeba neuspěli v Technice. Pro ně je to další motivace navíc ukázat se. A vede je Martin Konečný, který hrával v Brně," upozornil Habrovec.

Hostující celek se sice dostal v sobotu do vedení hned v první minutě, ale pak už stříleli domácí. O vyrovnání se postaral Karel Benýšek, pět minut před koncem druhé třetiny duel přerušila díra v ledu za jednou z branek. „Byl to nezvyk, přece jen jsme zvyklí na dvacet minut, ale nakonec nám ta přestávka asi prospěla trochu víc," pousmál se Habrovec s odkazem na rozhodující dvě branky, které Technika vstřelila právě po úpravě ledu.

Podruhé se prosadil Benýšek, dvě minuty po něm i Peter Bustin. Břeclav sice ještě snížila druhou trefou Dominika Tobola, ale skóre uzavřel do prázdné branky domácí kanonýr Petr Jurča.

Technika tak první utkání po dvanáctidenní pauze zvládla. „V první minutě jsme nešťastně dostali gól. Naštěstí jsme vyrovnali, což mužstvo nakoplo, začalo bojovat a hrát to, co jsme od něj chtěli. Břeclav je pro nás vždy těžký soupeř, jsme rádi, že jsme nový rok načali třemi body," oddechl si asistent domácího trenéra Vlastimil Odehnal.

technika brno 4
břeclav 2

Třetiny: 1:1, 0:0, 3:1.

Branky a nahrávky: 17. Benýšek (Brzobohatý, Odehnal), 43. Benýšek (Brzobohatý), 45. Bustin (Havíř), 60. Jurča (Zábranský) – 1. Tobola (Kučera), 54. Tobola (Svoboda, Dittrich).

Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0.

Diváci: 155.

Technika: Novák – Habrovec, Vrba, Klimeš, Koukal, Maršálek, Havíř, L. Odehnal – Pargáč, Jurča, Crhák, Čtvrtníček, Stehlík, Benýšek, V. Odehnal, Bustin, Zábranský, Látal, Brzobohatý, Heža.

MARTIN VYMYSLICKÝ

MARTIN DANEŠ