Přáli jste si do čtvrtfinále Kometu, nebo jiného soupeře?

Bereme to, jak to je. Těžko si můžeme vybírat. Nám je jedno, prostě jdeme do play off s pokorou.

Tím, že narazíte na Kometu, jste získali jistotu fantastické atmosféry v každém zápasu…

To je věc, která mi dělá velkou radost. Play off hrajeme hlavně pro diváky. Lepšího soupeře jsme si v tomto ohledu přát nemohli.

V souboji vítěze základní části a týmu z předkola se hodně omílá vaše dvoutýdenní pauza bez hokeje. Jak může ovlivnit váš výkon?

Tak to bylo dané, my o tom věděli. Musíme se s tím vypořádat. Samozřejmě že jsme čekali dlouho. Ale dobře jsme potrénovali a nehodláme se na to vymlouvat.

Určitě jste rozebírali hru brněnského celku v předkole proti Kladnu. Jaké chyby jste našli na hře Komety?

Tohle bych asi nerad prozrazoval. Samozřejmě jsme si zápasy u videa rozebírali. Soustředíme se na sebe. Uvidíme po prvním zápase série.

Je ale dost možné, že půjde o souboj individualit. Oba týmy je mají třeba v brankovišti. Mohou se čtvrtfinálové zápasy zvrhnout v souboj Pöpperle – Trvaj?

To je samozřejmě možné. Na druhou stranu může jít o gólové přestřelky, to se nikdy neví dopředu. Uznávám však, že jde v obou případech o nesmírně kvalitní brankáře.

V loňské sezoně hrála Sparta pouze play out, letos základní část dokonce vyhrála. Kde se v ní najednou vzala tato vítězná síla?

Postavila nový tým, sešli se výborní hokejisté, kteří si sedli i lidsky. Jsme odhodlaní dostat Spartu tam, kam patří. S prvním místem v dlouhodobé soutěži jsme ale nepočítali. To je odměna za poctivou práci.

Nesvazuje vás fakt, že Sparta musí, zatímco Kometa „jen může“?

To jsou spíš takové novinářské fráze. Nás čeká první série a může se stát cokoli. Play off je boj.

Připravil jste si pro sérii nějaký osobní cíl, nebo všechno podřídíte týmovému úspěchu?

Teď jste si odpověděl. (smích) Každý individuální úspěch potěší, ale když nepřijde ten kolektivní, nepřijde… Když se bude dařit Spartě, přijdou i body. Ale teď je jedno, kdo je bude sbírat.

Jaké jsou vaše pocity před startem klíčové fáze sezony?

Především se těším. Trochu cítím i zdravou nervozitu.

Společně se svým „dvojčetem“ Petrem Tonem s vámi nastupuje slovenský centr Mário Bližňák. Jak si vaši souhru pochvalujete?

Trenéři nás dali dohromady už před sezonou. Vybojuje pro nás obrovské množství puků. Vyhovujeme si.