Vždyť Sparta mu dala ve třech posledních duelech jen tři góly. V tom posledním šestém pochytal Jiří Trvaj 38 střel. Po vítězství 4:1 si po šesti letech užíval postup do semifinále play off. „Je to fantazie, máme za sebou poslední nejtěžší krok. Zaslouženě jsme sérii ukončili už u nás doma. Teď si to jdeme užít,“ říkal těsně po zápase.

Se spoluhráči se chystal na dlouho jízdu nočním městem. „Pokud Brno dneska nepůjde spát, my taky ne. Ale mějme na paměti, že touto sérií play off nekončí,“ naznačil Trvaj myšlenky brněnského týmu.

Zkušený gólman nikdy neplýtvá velkohubými prohlášeními, ale po zápase měl důvod k sebevědomí. „Chceme jít co nejdál. Ještě zbývá osm vítězství. Proč bychom to nemohli zvládnout?“ tázal se.

Trvaj se přitom na delší dobu postavil do branky až v polovině sezony. Vystřídal v ní původní jedničku Sasu Hoviho a forma mužstva hlavně v novém roce narůstala. „Koncem základní části jsme udělali dobrou sérii, začalo se nám dařit, přenesli jsme si to do play off. Ale byli bychom hodně rozmazlení, pokud bychom mluvili o dalším gradování formy. Všichni hrají výborně,“ hlásil gólman.

I když tým ztratil několik klíčových hráčů a ve čtvrtfinále ztratil mnoho energie, Trvaj se cítí parádně. „Mám dost sil, na gólmany to takhle nepadá. Chytání v brance není tak fyzicky náročné jako pro hráče v poli, kteří makají nadoraz, bruslí. To je něco jiného,“ nechtěl srovnávat.

Hokejisté včera po dlouhé noci dostali denní odpočinek, Trvaj měl o svém programu jasno.

Těším se, až uvidím dcerku a manželku. Dlouho jsem nebyl doma,“ zasnil se gólman.

Čtěte také: Kometa oživila historii. Vyřadila Spartu a slaví postup do semifinále