Tak dlouho čekali na tříbodovou výhru. Naposledy porazili 8. ledna doma Liberec 3:0. "Tři body jsou doma. Potřebovali jsme se konečně odrazit. Všechny čtyři útoky předvedly týmový výkon. A podržel nás brankář Vejmelka," hodnotil utkání útočník Komety Tomáš Vincour, který se vrátil na extraligový led po zranění a třítýdenní přestávce.

"Nebylo nic příjemného, když jsem nehrál. Nemohl jsem klukům pomoci a sledoval zápasy jen z tribuny nebo z televize. Chtěl jsem se co nejdříve vrátit," uvedl Vincour.

"Moje herní přestávka byla dlouhá. Ze začátku proto z mého pohledu nebyl můj dnešní výkon nic moc. Do ideálního stavu jsem měl daleko. Moc mi pomohli spoluhráči v útoku a potažmo celý tým. Šlapalo se. Nesl jsem se na týmové vlně," poznamenal.

"Věděli jsme, že už musíme vyhrát za tři body. Všichni odvedli výkon na sto procent. Nepodcenili jsme ani malé detaily. Tomu odpovídá výsledek," zamyslel se nad rozhodujícími faktory, které vedly k pátečnímu úspěchu.

Po slibně rozehraném zápasu v minulém kole ve středu v Litvínově ztratila Kometa náskok 3:1 a prohrála. "Situace před utkáním nebyla lehká. Ale všichni jsme zkušení hráči. V Litvínově jsme hráli výborné dvě třetiny. Teď všechny tři. Skvěle jsme zápas odbojovali. Plnili pokyny trenérů," uvedl Vincour, který se v pátek zapsal i do listiny střelců v přesilovce v úvodu závěrečné třetiny.

"Jel jsem směrem k brance soupeře. Gulaši mi poslal zápěstím přihrávku, kterou jsem jen tečoval. Důležité byly ale hlavně dva rychlé góly ve druhé třetině, kdy jsme soupeři odskočili," prohlásil Vincour.

Kometu čeká v boji o udržení v první šestce pro přímou účast ve čtvrtfinále do konce základní části hodně náročný program. Hraje na Spartě, doma hostí Třinec, jede do Liberce, přivítá Chomutov a poslední duel na ni čeká v Olomouci. "Jsou to všechno silní soupeři. Pro nás je nyní každý zápas těžký. Ale věřím, že se odrazíme od našeho výkonu a budeme pokračovat na úspěšné vlně," dodal Vincour.