Jeden turnus už mají hokejisté Komety za sebou. A úspěšně. Z Chomutova si dovezli výhru 4:2. Hráčům sotva uschla výstroj a už razili do boje na domácím ledě s Plzní, kterou zdolali 3:2. „Kustodi měli napilno se sušením výzbroje, ale na podobné situace jsou zvyklí z play-off. Naštěstí máme v šatně dostatek sušáků,“ líčil s úsměvem brněnský hrdina Lukáš Nahodil, který rozhodl obě utkání.

Další cenný kov. Lezec Ondra si na mistrovství světa v Innsbrucku vylezl dvě stříbrné medaile
Další kovy. Lezec Ondra si na mistrovství světa v Innsbrucku vylezl dvě stříbra

Ve druhém duelu se Kometa poprvé potýkala s nevýhodou, která ji čeká ještě následující dva víkendy. Nedostatkem času pro zregenerování. Vyrovnané utkání proti Plzni se lámalo až v závěru, kde ale paradoxně působil aktivněji brněnský celek. „Říkali jsme si, že vypadáme a cítíme se líp než proti Chomutovu, kde jsme sehráli těžký zápas. Hlavně soupeř přijel hrát hokej, což je pro nás super. Zahráli jsme si dobře. Fanouškům se zápas líbil,“ sdělil Martin Zaťovič.

Kometa se tedy s náročným programem popasovala nejlépe, jak mohla. „Napoprvé nám to vyšlo. Uvidíme další víkend, nechci vynášet předčasné soudy. Je to zápas od zápasu. Dobrý start pomůže, ale nesmíme usnout na vavřínech. Šest bodů na začátku nic neřeší, když pak třikrát prohrajeme. Věřím, že jsme natolik zkušení a následující duely zvládneme,“ zmínil třiatřicetiletý forvard.

ROZVRH PROGRAMU

Jak vůbec vypadal nadupaný víkendový harmonogram Komety? „Do Chomutova jsme odjeli už v pátek a přespali jsme tam. Ráno bylo dobrovolné rozbruslení. Po utkání jsme rychle odjeli a do Brna dorazili o půl jedenácté večer. Do postelí jsme se tedy dostali brzo, což nám pomohlo. Proti Plzni jsme fungovali už od devíti od rána, v deset jsme šli na rozcvičku. Pak klasicky oběd, trochu spánku a následně už duel,“ popsal Zaťovič.

Precizní naplánování se ukázalo jako klíčový aspekt úspěchu. „Bylo důležité. Rovněž pomohlo, že se proti Chomutovu hrálo dřív a ne někdy v sedm večer. Domů jsme dojeli brzo a proti Plzni jsme sil měli dost,“ uvedl Nahodil.

V pondělí měli hokejisté Komety jen krátký trénink a v úterý si dopřávají volno. „Chci poděkovat hráčům, protože v kombinaci zápasů s Chomutovem a Plzní nás to stálo spoustu sil a máme dvě vítězství. Teď se musíme připravit na další soupeře,“ uzavřel asistent kouče Komety Kamil Pokorný.

U Salcburku vládl brněnský jaguar s Bečvářem
U Salcburku vládl brněnský jaguar s Bečvářem