„Viděli jsme nadprůměrný, ne-li vynikající zápas. Obě mužstva potvrdila, proč jsou tam, kde jsou. Jsme rádi, že sérii bez prohry v normálním čase natahujeme dál," potěšilo asistenta brněnského kouče Martina Pešouta.

Páteční zápas rozhodlo prodloužení, ve kterém se sice hokejisté Komety třikrát řítili sami na bránu a v největší šanci neuspěl Martin Zaťovič, ale v poslední minutě z brejku udeřil domácí Jakub Petružálek. „Od druhé třetiny jsme se hostům vyrovnali a pak už to bylo kdo s koho. Měli jsme víc štěstí v prodloužení," sdělil Petružálek.

Kometa šla do vedení z nevinného nahození Ondřeje Němce od modré čáry, do které sáhl třinecký obránce Hrabal a zřejmě od jeho rukavice nabral kotouč gólovou dráhu, i když trefu sudí nakonec připsali Vojtěchu Němcovi.

Druhá třetina patřila domácímu celku. Už v šestnácté sekundě si z modré čáry na pravý kruh sjel obránce Roth a po Draveckého křížném pasu švihem prostřelil brněnského gólmana Vejmelku. „Nastoupili jsme do utkání trochu s respektem. Hosté byli v první třetině aktivnější. Nám vyšel vstup do druhé třetiny, kdy jsme dali rychlý gól. Od té doby byl k vidění parádní hokej se vším, co má být," ocenil asistent třineckého trenéra René Mucha.

Ve 25. minutě vrátil Kometě náskok pohotovou dorážkou Erat, ale chvilkovou převahu hostů o tři minuty později ukončil vyrovnávací trefou Hrňa a tlačil zase Třinec. Poprvé v utkání se do vedení dostal zásluhou Marosze, který zblízka posunul za čáru Růžičkovu přihrávku.

Brňané se v závěru dostali do tlaku, překonával se však domácí gólman Hamerlík, který zaskočil za jedničku Hrubce poprvé v sezoně. V přesilovce na něj nevyzráli Hruška a Kováčik, zlikvidoval nájezd Zaťoviče i šanci Kvapila. „Chytalo se mi dobře. Každý gólman ale potřebuje štěstí a já ho měl," uvedl Peter Hamerlík

Až v 52. minutě ho nadvakrát z brankoviště přehodil Vojtěch Němec. „Myslím, že v extralize není moc týmů, které se tady ještě za nepříznivého stavu zvednou tak jako my. Za stavu 2:3 jsme domácí přitlačili a získali aspoň bod," řekl Pešout.

V neděli Kometa deset minut před půl sedmou večer přivítá úřadujícího mistra z Liberce.

10. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 4:3 v prodl.

(0:1, 3:1, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 21. Roth (Dravecký), 28. Hrňa (Kreps, Marosz), 31. Marosz (M. Růžička), 65. J. Petružálek (Linhart, Marosz) - 17. V. Němec, 25. Erat (Nečas), 52. V. Němec (Štencel, M. Erat).

Rozhodčí: Pražák, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Diváci: 5200 (vyprodáno).

Třinec: Hamerlík - Hrabal, Jank, Linhart, Roth, Nosek, Galvas, M. Doudera - Dravecký, Kreps, Rákos - M. Růžička, Kane, J. Petružálek - Irgl, Polanský, Adamský - Hrňa, Marosz, Jašek. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.

Brno: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec, L. Zábranský ml. - M. Erat, Nečas, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Dočekal, L. Čermák, J. Káňa - H. Zohorna, J. Hruška, Vincour. Trenér: L. Zábranský st., Pokorný, Pešout a Haken.