Den po utkání totiž tři jejich hráči dokonce zalehli na nemocniční lůžko. Velezkušený matador Jiří Sedláček má přetržený křížový vaz v koleni. „Kamil Rajnoha je na jednotce intenzivní péče. Zlomená žebra mu udělali nepořádek v těle, měl vnitřní krvácení,“ povídá sportovní ředitel techniků Vlastimil Odehnal.

Se zpožděním se do špitálu dostala opora zadních řad Pavel Strýček. „Ten odpadl v práci,“ říká o třetí výrazné ztrátě brněnské sestavy Odehnal.

Teď si připadá spíš jako doktor Hawkeye Pierce ze seriálu MASH. Místo hokejových pojmů se teď probírá spíš lékařskými diagnózami. „Finále se hraje na krev. Nejde o nijak zákeřné zákroky, ale hráči jsou už po tolika zápasech zkrátka méně odolnější. Takový už sport bývá,“ uznává Odehnal.

Místo tradičních opor brněnského celku už ve čtvrtek na domácím ledě zaskočí méně vytěžovaní hokejisté. „Půjde o čtveřici Matouš, Gabriška, Šedý, Hájek. Užijí si finálovou atmosféru, navíc budou odpočinutí s dostatkem sil. Mohou dokázat, že na hokej mají,“ komentuje sportovní manažer lepení děr v sestavě.

Dva klíčoví hráči mu chyběli už v úterý. Naprostou většinu nájezdů totiž za Brňany jezdí Sedláček s Rajnohou. Bez tří klíčových mužů se ve čtvrtek od šesti hodin večer pokusí Technika odvrátit mečbol drtičů. „Poslední krok bývá nejtěžší a Hodonín se už určitě vidí, jak někde oslavuje. Ještě se na něj chceme dotáhnout,“ předpovídá Odehnal.