Kometa po jedenácti extraligových zápasech v řadě dokázala vstřelit víc než tři branky, ani tak to ale na lídra soutěže nestačilo. „Produktivita se zlepšila, domácí zápas získali díky přesilovým hrám. Škoda, že nemáme nakonec ani jeden bod, což nás mrzí, ale hráčům opravdu nemůžeme za bojovnost nic vyčítat,“ připomněl hostující asistent trenéra Kamil Pokorný snahu o vyrovnání v závěrečné hře bez brankáře, kdy Kometa odvolala Karla Vejmelku.

Hokejisté brněnské Komety (v bílém) podlehli Liberci ve 23. kole extraligy 3:4.
Kometa padla 3:4. Body jí sebral 5 minut před koncem její bývalý útočník Kvapil


Brněnský klub přitom vlétl do utkání dobře a po první třetině vedl 3:2, když se o branky postarali Martin Erat, Radim Zohorna a Alexandre Mallet. Třígólová smršť domácích v šesti minutách druhé třetiny však vývoj zcela obrátila, Brňané přidali už jen druhou trefu Radima Zohorny. „Začátek byl asi nejtěžší, chtěli jsme ho chytit. Věděli jsme, že do toho půjdou, ale zvládli jsme to, i když klidně jsme mohli prohrávat 0:3,“ ocenil brněnský vstup do zápasu domácí útočník Miroslav Preisinger.

Kometa si připsala už čtvrtou porážku v řadě a ze čtvrté pozice ztrácí na vedoucí Plzeň už deset bodů. „Bylo to nadstandardní utkání, nemůžeme hráčům upřít bojovnost a nasazení,“ pokrčil rameny Pokorný, jehož tým zakončí sérii tří venkovních utkání v pátek od šesti hodin večer v Olomouci.

Gabrielu Andělovou z KP Brno skolila viróza.
Očekávali jsme i výsledky. Na domácí výhru klademe velký důraz, říká Foltýn