Jenže pozitivní čísla brněnského forvarda kazí hned několik dalších ukazatelů. Kometa v letní European Trophy ještě nevyhrála, dostala 22 branek a dala jen osm. Holec Brňany táhne a vyhlíží páteční utkání s Plzní. „Hráli jsme z Němci, Finy a Švédy. Je to úplně jiný styl hokeje, který nám asi příliš nesedl. Teď se můžeme chytit, protože Plzeň známe a víme, co od ní čekat," vypráví čtyřiadvacetiletý útočník.

Kometa se v polovině soutěže krčí na posledním místě severní divize. Bod si připsala jen za prohru 2:3 po samostatných nájezdech s Kärpätem Oulu. „Aspoň to se nám trochu podařilo. Už jsme před Plzní v lepší náladě," povídá střelec, kterého z loňské stříbrné jízdy Brna extraligovou sezonou ve čtvrtfinále vyřadil tvrdý hit Davida Kočího z pražské Sparty.

Po zranění ramene se Holec naplno k hokeji vrátil až v letní přípravě. A hned v úvodu sezony ukázal, že góly bude sázet i letos. „Doufám, že je to ukazatel formy. Je to dobře pro sebevědomí, ale nezlobil bych se, kdyby mi tam nic nespadlo a dařilo se mi pořádně až v extralize," říká muž, který se v deseti letošních přípravných duelech trefil už osmkrát.

Rodák z jihočeského Písku zářil i v loňském ročníku domácí nejvyšší soutěže. Za Kometu odehrál v základní části 44 zápasů a připsal si 34 kanadských bodů. Několikrát se blýskl i povedeným průnikem soupeřovou obranou ve stylu Jaromíra Jágra.

Šikovné ruce mladého útočníka, který v roce 2008 slavil s pražskou Slavií extraligový titul, Kometě v jarním play off chyběly.Tehdy se Brňané v semifinálové sérii potkaly právě s Plzní. To Holec kvůli zranění sledoval jen z tribuny a v televizi. „Na loňské play off už nemyslím. Co bylo, to bylo. Čeká nás úplně jiná situace v nové sezoně. Neohlížím se," uzavírá před utkáním na západě Čech Holec.