Tehdy ve třetí části vedli nad Spartou 4:1, ale nakonec prohráli 4:5, tentokrát v Ostravě rovněž přišli o tříbrankové vedení a duel projeli 3:4 po samostatných nájezdech. „Nevím, co se stalo. Měli jsme zápas pod kontrolou, soupeř vůbec nevěděl, co má hrát. Dostaneme první gól a začneme vystupovat jako pětiletí kluci. Nechápu to. Už jsme si něco řekli v kabině. Posraný zápas,“ rozčiloval se po duelu kapitán brněnského celku Martin Zaťovič.

Dlouho to přitom vypadalo na večer, při kterém se hokejisté Komety revanšují ze třech předcházejících porážek. Už v deváté minutě otevřel skóre při přesilovce přesnou ranou Tomáš Plekanec. Díky početním převahám hokejisté Komety vedli po trefách Zaťoviče a Filipa Pyrochty v polovině utkání už 3:0.

Vasil Ducár.
Ducár se utká o titul WBC. V sázce je moc, říká


Jenomže zkraje třetí části se v rozmezí minuty a čtvrt prosadili domácí Patrik Zdráhal a Šimon Stránský a hosté přišli o půdu pod nohama. „Dostali jsme gól a naráz strašná nervozita. Nevím, čím to bylo. Úplně jsme to odevzdali. Lajdácké, žákovské chyby,“ vypěnil Zaťovič.

Sedm minut před koncem normální hrací doby srovnal lotyšský útočník ve službách Vítkovic Roberts Bukarts, který následně rozhodl o výhře domácích, když se jako jediný prosadil v samostatných nájezdech. „Měli jsme velmi dobrých čtyřicet minut, ale celé to potom znegovala třetí třetina. Ještě v jejím začátku jsme měli samostatný nájezd a kdybychom ho proměnili, asi bylo hotovo,“ litoval neproměněné příležitosti z úvodu třetí třetiny trenér Komety Petr Fiala.

Malým plusem na černém pátku tak je pro Jihomoravany alespoň bilance třech využitých početních převah. „Přesilovky byly dobré, dávali jsme si to skoro do prázdné,“ zmínil Zaťovič.

Vítkovice - Kometa Brno 4:3 SN (18. kolo extraligy)
Kometa ztratila vyhraný zápas ve Vítkovicích a počtvrté v řadě padla

To Vítkovice po dvou prohraných zápasech doputovaly k výhře, s níž už nepočítaly. „Jsou to strašně cenné dva body a obrovské povzbuzení do dalších duelů. Ukázali jsme, že tým má charakter a bojuje do poslední minuty,“ vyzdvihl asistent trenéra vítkovického celku Pavel Trnka.

Kometa prohrála počtvrté v řadě, ale stále drží čtvrtou pozici tabulky. Šanci na revanš má v neděli, kdy na domácím ledě hostí od třech hodin odpoledne Karlovy Vary.

Vítkovice Ridera - Kometa Brno 4:3 sn. (0:1, 0:2, 3:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 44. P. Zdráhal (Dej, Trška), 45. Š. Stránský (P. Zdráhal), 53. Roberts Bukarts (P. Zdráhal), rozh. náj. Roberts Bukarts – 9. Plekanec (Pyrochta, Hruška), 23. Zaťovič (Svačina, P. Holík), 32. Pyrochta (Plekanec, Hruška)
Rozhodčí: Bejček, Stano – Hynek, Klouček
Diváci: 4923
Střely na branku: 41:39
Zblokované střely: 13:18
Vyloučení: 7:4. Vyšší tresty: 1:1. Využité přesilovky: 0:3
Vítkovice: Svoboda – Gregorc,Krenželok, Šidlík, Kvasnička, Výtisk (C), Trška, Bodák – Bukarts, Roman (A), Schleiss – Lakatoš, Stránský, Zdráhal (A) – Dej, Baláž, Mallet – Razgals, Werbik, Guman.
Kometa: Vejmelka – Svozil, Němec (A), Gulaši, Pyrochta, Štencel, Bartejs, Malec – Zaťovič (C), Holík, Kucsera – Plášek ml., Plekanec (A), Svačina – Hruška, Lev, Orsava – Dočekal, Kusko, Jenyš.