Brněnský celek nastoupí do utkání bez opor Martina Erata a Zaťoviče, Ondřeje Němce, Jakuba Krejčíka a Leoše Čermáka. „Pojedeme bez těch, kteří jsou nejvíc vytěžovaní,“ povídal Pokorný, který nemůže počítat ani s Janem Hruškou, který má chřipku.

Zatímco v extralize se Kometě nedaří, když prohrála sedm z posledních osmi duelů, v Lize mistrů je její bilance přesně opačná. Sedm výher z osmi utkání. „Pokud soutěž hrajeme, chceme pokaždé vyhrát. V Lize mistrů jsme postoupili, šanci na úspěch máme velký a můžeme hrát s čistější hlavou. Jelikož se nám v extralize moc nedaří, tak je v ní na nás větší tlak,“ přemítal brněnský obránce Jan Štencel.

Hokejová extraliga: Mountfield HK - HC Kometa Brno.
Souboj brankářů vyhrál Rybár. Kometa v Hradci padla 0:1 po nájezdech

Za Jyväskylä aktuálně nastupuje exbrněnský útočník Michel Miklík, v minulosti zde hrál i brněnský rodák Petr Hubáček. „Čeká nás další severský tým, který hodně bruslí a má dobrý pohyb, bude to rychlé utkání. Pokud mají týmy propracovanou obranu, hůř se útočí, ale věřím, že jsme dost silní, abychom soupeře překombinovali a porazili,“ burcoval Štencel.

Ten je známý, že se jako obránce rád zapojí do útoku. „Celkově máme hru postavenou na tom, že v pěti útočíme a ve stejném počtu bráníme. Útočníci potřebují podporu, sami to nezvládnou, nemohou chodit tři do pěti. Beci musí pomoct střelbou, aby vytvořili větší tlak do brány,“ dodal dvaadvacetiletý obránce.

JYP Jyväskylä
Úspěch v minulé sezoně: třetí místo ve finské lize
Největší úspěch v LM: čtvrtfinále (letos poprvé)
Letošní osmifinále LM (soupeř – finská Tappara): 1. zápas – výhra 3:1, 2. zápas – prohra 2:3 

Nejproduktivnější hráč: Jani Tuppurainen (1 gól + 5 asistencí)
Hvězda soupeře: Jarkko Immonen (mistr světa z roku 2011, dvě bronzové medaile ze ZOH, vítěz KHL ze sezony 2009/2010).
Brněnská stopa: Petr Ton (1999 – 2002), Pavel Vostřák (2001 – 2003), Petr Hubáček (2011 – 2016), Michel Miklík (od 2017)
Odveta: 12. prosince v 17.30 v DRFG Areně