Na severu Čech si oddechli. Nedvěd je i po nedávné oslavě 42. narozenin klíčový člen liberecké sestavy. Ne nadarmo jej kouč Alois Hadamczik nominoval na nadcházející reprezentační akci do Soči. „Připravil se o duel se Spartou. To je pro něj větší trest než ten od disciplinárky," prohlásil trenér Pavel Hynek.

Proti Kometě už bude mít nestárnoucí dvojku draftu NHL z roku 1990 znovu k dispozici. Navíc odpočinutou, nažhavenou. „Liberec má kvalitní mužstvo. Má šikovné mladé kluky, tak i staré matadory, jako je právě Nedvěd. Je to nebezpečný tým, hraje agresivně," charakterizovala nedělního soupeře brněnského celku jeho nová tvář Štěpán Novotný.

Liberec měl před sezonou ambiciózní plány, které však zatím utápí na pozicích mimo postup do play off. „Vyhrát třikrát v řadě se nám povedlo jen jednou, teď po dvou dobrých výkonech a vydřených vítězstvích jsme si utkání v Litvínově prohráli nedisciplinovaností," narážel na Nedvědovo extempore hlavní kouč Liberce Pavel Hynek, kterému v Brně budou chybět čtveřice hokejistů Čutta, Filippi, Jass a Vampola.

Porážka neděsí

Po čtvrteční porážce 1:3 od Vítkovic mírně opadl i brněnský optimismus. Ovšem nijak závratně. „Není důvod se děsit z jedné prohry. Jasně, kdybychom vyhráli, ztrácejí na nás Vítkovice deset bodů. Bylo by to příjemnější. Ale je třicáté kolo, není důvod se bát," prohlásil nejlepší střelec Brňanů Tomáš Svoboda.

Kometa ztratila dobře rozjetý zápas až v závěrečných minutách. „Fyzičkou to není. Druhé půlky zápasů míváme lepší než ty první. Tady problém rozhodně nevidím," tvrdil Svoboda.

Domácím už nepomůže útočník Pavel Brendl, jehož hostování z Pardubic brněnský klub včera ukončil. Zápas v Kajot Areně začíná tradičně v neděli v pět hodin odpoledne.