Odchovanec brněnské Komety je s pětadvaceti kanadskými body nejproduktivnější hráč týmu. "Přijel jsem až čtyři dny před začátkem sezony. Přáteláky jsem neodehrál a trvalo pár zápasů, než jsem se chytl. Ale mám dobré spoluhráče. Každý cizinec v Rusku cítí tlak a je to znát ze strany klubu, že od těch importů se čeká víc. Ale zatím to jde," řekl Vincour na úterním srazu národního týmu v Praze před turnajem Channel One Cup.

Brněnský rodák hrál v KHL již v sezoně 2013/14, v Kazani to ale tak vydařené nebylo. "Teď hraju více a daří se nám jako týmu. Jsem maximálně spokojený. Celé město žije hokejem a každý zápas je vyprodaný. I město jako takové je nádherné, takže samá pozitiva," pochvaloval si Vincour podmínky na Sibiři.

Hlavní hvězdou týmu je český brankář Alexander Salák, který patří mezi nejlepší gólmany celé soutěže. "Zápasy díky Sašovi nejčastěji končí výsledkem 1:1 nebo 2:1, on je náš klíč k úspěchu," chválí Vincour krajana, s nímž v Rusku tráví spoustu času i mimo led. "Dá se říct, že jsme spolu čtyřiadvacet hodin denně. Po tréninku jezdívám hodně k Sašovi domů. Jídlo si občas musím přivést, ale je to super, že tam nejsem sám," podotkl Vincour.

Užívá si i toho, že Salák už má tři malé děti, o které se občas prý i stará. "Však já dám na konci sezony Sašovi účet za ty hodiny, co jsem s jeho dětma strávil," smál se Vincour. "Ale ne, já tam chodím strašně rád. Člověk si tam odpočine, myslí na jiné věci. S dětma se vyblbnu a je to pro mě super odreagování," dodal hned vážněji.

Vincour má na kontě téměř sto zápasů v zámořské NHL, ještě v minulé sezoně se snažil prosadit do kádru Colorada. Za Avalanche však odehrál jen sedm utkání, jinak působil na farmě. Na NHL ale momentálně moc nemyslí. "Teď se soustředím na výkony v Novosibirsku. Uvidím, co bude další rok," řekl.

Hokejové dění za Atlantikem stále sleduje, hlavně výkony Dallasu, který jej v roce 2009 draftoval a kde strávil necelé tři sezony. "Znám tam strašně moc kluků a když je čas, podívám se na zápas. Jsou teď první v celé NHL, přeju jim, ať jim to dlouho vydrží," uvedl Vincour. S některými dřívějšími spoluhráči je stále v kontaktu. "Hlavně s klukama, co se mnou byli na farmě nebo pak v prvním týmu. Občas si napíšeme, jak to jde," dodal Vincour.