Při tréninku na ledě se v zámoří v letních měsících shlukují hokejisté z různých mužstev, přípravu nevede žádný klubový trenér. „Je dobré být na ledě s týmem, ve kterém hraji. Víc se seznámím s klukama, se systémem hry. Taky nás čeká víc přípravných zápasů, než je zvykem v NHL," podotýká sedmatřicetile­tý zadák.

Kaberle zatím v Brně moc času nestrávil. Na jih Moravy přijel na tiskovou konferenci, kdy jej klub představil, poté se samostatně připravoval v Praze. „S klukama jsme jezdili na Fakultu tělesné výchovy a sportu, kde nám kondiční trenér připravoval věci. Měli jsme všechno od posilovny po atletický ovál. Myslím, že se má příprava podobala té, jakou měli kluci v Brně," říká bývalý reprezentační kapitán.

V pondělí se už blíž seznámil s novými spoluhráči. „Ráno jsme měli posilovnu, všichni jsou v dobré formě. Mezi klukama je sranda, v kabině mě přijali hezky. Ale zatím jsme spolu strávili jen chvíli," upozorňuje kladenský odchovanec.

Poprvé také zavítal do tréninkové haly za Lužánkami, kde Kometa stráví první dva týdny přípravy na ledě, než se přesune do velké DRFG Areny. „Je to tady pěkné, zase vidím něco nového. Českému hokeji by prospělo, kdyby podobných tréninkových hal bylo daleko víc," myslí si vítěz Stanley cupu i držitel trofeje pro mistra světa.

Současná malá hala stojí jen přes ulici od místa, kde Kometa na slavném stadionu za Lužánkami získala svých jedenáct československých titulů. „Myslím, že jsem tam nikdy nenastoupil ani v mládeži. Celkově jsem toho v Brně moc neodehrál, všechno je pro mě nové," připomíná Kaberle, který největší část kariéry strávil v dresu Toronto Maple Leafs.