V Třebíči zaujal především šestnáctiletý útočník Erik Meluzín, který při svém debutu v áčku dvakrát skóroval. „Všichni potěšili vynikajícím přístupem a ukázali, že Kometa výborně pracuje s mládeží. Znovu se objevují talenti, kteří před sebou mají budoucnost, pokud budou makat. Pomohli jim starší kluci, a navíc jsme nastoupili proti Třebíči, jež také měla mladé hráče. Museli se však vyrovnat s pekelnou atmosférou, která na zimáku panovala,“ pochvaloval si brněnský asistent kouče Kamil Pokorný.

Na Vysočinu dorazilo přes dva tisíce brněnských příznivců a slušná návštěva se očekává i v Brně. „Atmosféra byla neskutečná. Ještě jsem nezažil, aby na přípravný venkovní zápas proti týmu z nižší soutěže přijelo tolik našich fanoušků,“ prohlásil na klubovém webu brněnský bek Juraj Mikuš.

Jan Polák společně s předsedou 1.SK Františkem Jurou
Polák odchází ze Zbrojovky ke konkurenci. Posílí Prostějov

Proti Slovanu už Kometa vyrukuje i s některými zkušenějšími hokejisty, kteří měli proti Třebíči volno. „Ale pořád půjde o mix s mladými. Někteří hráči jako Leoš Čermák, Ondra Němec, Lukáš Kašpar a nemocní Jan Hruška s Petrem Holíkem dostanou ještě volno. O to víc budou trénovat,“ poznamenal Pokorný.

Marodi přibývají hlavně kvůli extrémně horkému počasí, které hráči střídají s chladným prostředím. „Když člověk vyjde ven, je to šleha. Kluci se proto musejí hlídat, třeba co se týká klimatizací v autech. Problémy měl i Ondra Němec, ale věřím, že už nikdo nepřibude. Ale tréninky vedrům nepřizpůsobujeme, v hale je docela slušně. Když přijdete v půl deváté ráno, ani nevnímáte, jaké venku panuje počasí. Navíc strojníci a ledaři odvádějí fantastickou práci, máme kvalitní led,“ tvrdil asistent kouče Komety.

Adam Ondra
Další cíl zdolán. Lezec Ondra pokořil jako první kanadskou Nevíru

Postupně jihomoravský klub začne v přípravě sázet na sestavu, s níž chce hrát extraligu. „Nebude dlouho trvat, než ji postavíme. Příští týden se jí už zřejmě přiblížíme, ale záleží na zdravotním stavu hráčů. Navíc chceme zátěž trochu rozložit. Někteří kluci, kteří odehrají oba duely s Třebíčí a Slovanem, třeba dostanou volno,“ sdělil Pokorný.

Příprava se Slovanem
2010/2011
Slovan Bratislava – Kometa Brno 10:4
Kometa – Slovan 1:0
2011/2012
Slovan – Kometa 1:2 sn.
Kometa – Slovan 1:2
2014/2015
Kometa – Slovan 2:2
2015/2016
Slovan – Kometa 4:4
Kometa – Slovan 5:1
2016/2017
Kometa – Slovan 5:3
Slovan – Kometa 2:1
2017/2018
Kometa – Slovan 3:0
Slovan – Kometa 3:2 sn.

Slovenský klub čeká stejně jako Brno teprve druhé přípravné utkání. To první prohrál s extraligovými Vítkovicemi 1:3. „Slovan je na ledě mnohem déle než my, KHL začíná dřív. I tak se na nic nevymlouváme a čekáme o to větší kvalitu ze strany soupeře. Chceme hrát kvalitně a dělat co nejméně chyb,“ hlásil Pokorný.

Na brněnský led se navíc vrací brankář Marek Čiliak, který do Slovanu přestoupil po minulé sezoně z Komety. „Už jsem se o tom s trenéry bavil a měl bych chytat. Bude to víc než obyčejné utkání a velmi se na něj těším. Ještě jsem se neocitl v situaci, kdy nastoupím proti mužstvu, ze kterého jsem odešel po dvou titulech. Uvidíme, jak se mi bude chytat ve známém prostředí. Nikde není napsané, že se někdy nevrátím,“ řekl Čiliak na portálu pravda.sk.

Ilustrační foto.
V Kometě mně nic nechybělo, říká Čiliak po odchodu do Slovanu